Miercuri: Pre-parada SkirtBike în ie românească. Plimbare veselă pe biciclete și atelier de țesut la război, la Hăpria

skirt bike 2015 06Cu trei zile înainte de Skirtbike-ul de la Alba Iulia, iubitorii de plimbări pe două roți sunt invitați să participe la evenimentul care anunță parada bicicletelor chic din Cetatea Alba Carolina, o pre-paradă la fel de veselă și de colorată, până la Hăpria. Destinația aleasă nu este deloc întâmplătoare, pentru că, așa cum a fost deja anunțat, tematica paradei din acest an este ia românească, iar la Hăpria există un atelier în care se realizează haine tradiționale. Astfel, pe lângă plăcerea plimbării pe bicicletă, participanții vor avea ocazia să ia parte și la un atelier de țesut la război.

La cea de-a 4-a ediție, Skirtbike a crescut și și-a diversificat programul. Pe lângă parada bicicletelor chic și celebra tombolă cu premii, în acest an vor avea loc și câteva ateliere pentru participanți, legate direct de tematica evenimentului: bicicleta și tradiționalul.

Pre-parada pornește miercuri, 24 august, la ora 17.30 (fix!) din fața hotelului Transilvania din Alba Iulia și merge până la Hăpria, la atelierul Tradiții Textile, unde va avea loc o prezentare a războiului de țesut, cu demonstrație de țesut preșuri tradiționale. Desigur, cei care vor dori, își vor putea încerca îndemânarea la acest meșteșug.

Sâmbătă, 27 august, evenimentul începe la ora 11.00 în Piața Toboșarului din Cetatea Alba Carolina, cu atelierele „Bicicleta pentru toți” și „Mersul la vot pe bicicletă”, iar la ora 17.00 începe parada chic a bicicletelor, cu pornire de la Obeliscul Horea, Cloșca și Crișan. După o plimbare prin Cetate, str. Aurel Vlaicu, str. Cloșca, Bd. Transilvaniei și Șanțurile Cetății, parada se oprește la Framm’s, unde va avea loc o tombolă cu premii și surprize. Marele premiu este o bicicletă Pegas.

În acest an, parada Skirtbike este organizată printr-un proiect de tineret finanțat de DJST Alba.

 

Despre Redacția ProAlba 35838 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*