Ministrul Culturii și Identității Naționale a participat la evenimentul organizat la Muzeul de Artă al României

Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz, a participat miercuri, 13 martie 2019, la evenimentul organizat de Ministerul Afacerilor Externe în parteneriat cu Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România – Elie Wiesel – desfășurat la Muzeul Național de Artă al României, în prezența doamnei Prim-ministru, Viorica Dăncilă.

„Mă simt deosebit de onorat să particip la acest eveniment care evocă una dintre cele mai sensibile și spinoase probleme care se manifestă azi în Europa și nu numai, cea a resurgenței antisemitismului, dar care ne oferă posibilitatea să atragem atenția asupra pericolelor, amenințărilor izvorâte din această atitudine și să contracarăm acest rău. Evenimentele tragice petrecute în numeroase state europene și, din păcate, și în România, nu trebuie date uitării. Cu toate că numărul martorilor este din ce în ce mai mic, trebuie să păstrăm vie memoria lor”, a declarat Ministrul Culturii și Identității Naționale.

Valer-Daniel Breaz a adăugat, de asemenea, că inițiativa de astăzi se concentrează asupra importanței educației și culturii ca instrumente pentru combaterea antisemitismului și negaționismului, ea referindu-se, concret, la deschiderea în perspectivă a Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România.

“Conștient de importanța demersurilor organizate de Președinția Română a  Consiliului Europei, Ministerul Culturii și Identității Naționale își va aduce în continuare tot sprijinul pentru îndeplinirea obiectivelor pe care și le-a propus România în susținerea valorilor europene, în combaterea anumitor ideologii care, dacă nu sunt contracarate, pot deveni periculoase”, a mai spus, în încheiere, Ministrul Valer-Daniel Breaz.

 

Despre Redacția ProAlba 38451 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*