Luni: Scriitorul francez Pascal Bruckner va fi prezent la Alba Iulia și Sâncrai, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru „Povești”

pascal brucknerPeste doar câteva zile, Alba Iulia va deveni capitala teatrului. Este vorba despre cea de a zecea ediție a Festivalului Internațional de Teatru „Povești”. Această ediție aniversară, ce se va desfășura în periaoda 5-11 octombrie, aduce în fața publicului 25 de piese de teatru atât pentru copii cât și pentru adulți. Pe lângă spectacolele propriu-zise, festivalul va conţine o serie de evenimente speciale, care vor garanta unicitatea acestei ediţii. Unul dintre acestea va avea loc luni, 5 octombrie şi va fi dedicat în întregime romancierului și eseistului francez Pascal Bruckner. Scriitorul va susține, de la ora 11:00, o conferinţă la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, intitulată „Inspirație pentru regizori de teatru și film”. Pe lângă această reprezentație, Pascal Bruckner va avea o lansare de carte, de la ora 12:30, la Biblioteca Batthyaneum, iar de la ora 18:00 va fi prezent la un spectacol-lectură, pe textele sale, care se va desfăşura într-una din sălile Centrului Cultural – Castel Sâncrai, de la Sâncrai (lângă Aiud).

VEZI ȘI PROGRAMUL COMPLET AL FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL DE TEATRU „POVEȘTI”, EDIȚIA A X-A

În cadrul Festivalului Internațional de Teatru „Povești” vor fi spectacole de teatru non-verbal, verbal sau intens verbal, de animaţie pentru adulţi, de teatru-dans, de coregrafie, de teatru cu elemente de clovnerie şi divertisment festival povesti 09explicit, aşadar o paletă largă de nuanţe şi limbaje scenice, pentru cât mai multe gusturi. Printre cele mai interesante se numără „Momento!”, „Adunarea păsărilor”, „Lo Esencial”, „Maitreyi”, „Dinte pentru dinte”, „Titanic Vals” și „Vocea umană”. Spectacolele sunt producții atât din România (București, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Galați, Oradea, Ploiești, Târgu Mureș), cât și din străinătate (Belgia, Franţa, Republica Moldova). Cât despre numele mari care vor nuanţa afişul de festival şi, fireşte, vor umple sălile de spectatori, îi menţionăm aici pe Marcel Iureș, Pascal Bruckner, Oana Pellea, Maia Morgenstern, Vlad Zamfirescu, Anca Sigartău şi Doru Ana.

Festivalul conține, totodată, expoziţii foto, de caricatură, ateliere de scenografie, critică teatrală și mânuire marionete, care au suscitat, deja, interesul a zeci de tineri participant.

Preţul este de 18 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii.

Pascal Bruckner este un romancier și eseist francez, născut la Paris în 1948. A fost profesor invitat al universității californiene Saint-Diego (1986–1995), profesor la Institutul de Studii politice din Paris (1990–1994), colaborator al cotidianului Le Nouvel Observateur și, în prezent, al ziarului Le Monde. Figură-cheie a intelectualității pariziene, acest filosof al actualității (a scris eseurile Mizeria prosperității, Euforia perpetuă, Noua dezordine amoroasă) este celebru în România mai ales prin romanele sale: Iubirea față de aproapele, Hoții de frumusețe (Premiul Renaudot 1997), Luni de fiere, Căpcăunii anonimi, Palatul chelfănelii, Copilul divin și Paria.

Citește și 5-11 octombrie: O săptămână nemaipomenită, cu zeci de spectacole, la ediția aniversară a Festivalului Internațional de Teatru „Povești” de la Alba Iulia

Despre Redacția ProAlba 32744 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*