Lecții de muzică ilustrate cu recitaluri live pentru elevii din județul Alba

Consiliul Județean Alba, în parteneriat cu Liceul de muzică și arte plastice din Alba Iulia și Inspectoratul Școlar al Județului Alba, a demarat un nou proiect educativ destinat elevilor din județul Alba. Sub titulatura de „Educație muzicală concertantă” elevii din Alba au ocazia de a asista la o serie de lecții de muzică ilustrate cu recitaluri live de muzică simfonică, canto și folclor, organizate în orașele județului Alba. Până acum au avut loc astfel de lecții de muzică în Blaj, Cugir și Ocna Mureș, urmând ca proiectul să se desfășoare în toate orașele din Alba.

Mâine, miercuri – 25 aprilie, de la ora 17.00, este rândul Albei Iulia să intre în acest proiect, lecția deschisă de muzică urmând să se desfășoare la Casa de Cultură a Sindicatelor, în sala mare.

„Am inițiat acest proiect din dorința de a-i ajuta pe tinerii județului Alba sa-și desăvârșească educația muzicală și să poată discerne mai ușor valorile culturale autentice. În condițiile în care în școală se face doar aproximativ o oră de educație muzicală pe săptămână, există o nevoie stringentă de completare a acestor cunoștințe.

Elevii au acum ocazia de a vedea transpuse pe scenă noțiuni pe care le învață la școală. Fiecare lecție de acest fel are o durată de două ore, timp în care celor din sală li se prezintă instrumentele muzicale, noțiuni de teoria și istoria muzicii, precum și recitaluri care ilustrează toate aceste noțiuni teoretice. Este un mod foarte plăcut de a învăța ceva util și de a destinde, în același timp.

Peste tot pe unde acest proiect a fost deja prezentat sălile au fost pline și cred că este un proiect de care ar trebui să profite toți profesorii de muzică din județ.” – a spus domnul Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.

Fiecare dintre aceste lecții deschise de muzică cuprinde o parte teoretică, în care sunt prezentate noțiuni de istoria și teoria muzicii și sunt prezentate instrumentele muzicale, fiecare noțiune fiind apoi ilustrată cu un micro-recital. Pe lângă instrumentele clasice, precum pianul, vioara, chitara clasică, sau clarinetul, prezentarea cuprinde și un instrument mai puțin cunoscut – marimafonul, instrument pentru care Liceul de muzică din Alba Iulia a obținut rezultate deosebite la olimpiadele naționale. În cadrul spectacolului au loc și recitaluri ale Orchestrei simfonice a Liceului, recitaluri de canto, dar și de folclor, Taraful Liceului de muzică fiinf cel care închei spectacolul.

În luna mai proiectul va fi prezentat și la Sebeș, Câmpeni și Baia de Arieș, urmând ca până la finalul anului el să poposească în toate orașele județului Alba.

Intrarea la toate spectacolele din cadrul proiectului este liberă.

эффективная раскрутка сайта и продвижениеaircrack скачать бесплатно

Despre Redacția ProAlba 38047 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*