GSPRM i-a trimis o scrisoare deschisa premierului Romaniei

Domnule Prim-Ministru, apreciem faptul că aţi evidenţiat public realităţile cu care se confruntă comunitatea din Roşia Montană, care aşteaptă de ani de zile avizarea unui proiect industrial ce creează locuri de muncă şi îi aduce siguranţa unui viitor mai bun!

Noi, membrii Grupului de Susţinere a Proiectului Roşia Montană, afirmăm cu toată convingerea că proiectul minier aurifer este una din cele mai importante investiţii industriale ale ultimilor ani din România şi că, în urma implementării acestui proiect, atât comunitatea locală, cât şi bugetul naţional, patrimoniul cultural şi mediul vor avea numai de câştigat.

Proiectul minier de la Roşia Montană este un proiect strategic, un proiect cu un impact economic potenţial de 19 miliarde de dolari pentru economia românească. Sute de firme, întreprinderi mari, mici şi mijlocii, vor avea comenzi în diferitele stadii de evoluţie a proiectului. Peste 3600 de locuri de muncă, directe şi indirecte, vor fi create în economia românească. În plus, cele 70 de milioane de dolari ce vor fi investite în restaurarea obiectivelor de patrimoniu din Roşia Montană, cele peste 130 de milioane de dolari utilizate drept garanţie pentru reabilitarea mediului şi cele peste 130 de milioane de dolari ce se vor investi în infrastructura locală vor aduce prosperitate pentru comunitatea din Roşia Montană, care îşi va redobândi demnitatea trecutului său minier.

Este timpul ca factorii de decizie de la nivel central să-şi asume responsabilitatea unei decizii, pentru că, altfel, semnalele pe care le dăm investitorilor străini sunt extrem de descurajatoare. Într-un moment în care economiile naţionale se confruntă cu o lungă recesiune economică, nu ne permitem să tratăm cu nepăsare potenţialii investitori, ci trebuie să facem toate eforturile pentru a crea parteneriate cu acestia, pentru dezvoltarea economică a ţării.

Sperăm aşadar în urgentarea unei decizii din partea Guvernului pentru demararea proiectului minier.

Cu deosebită consideraţie,

Consiliul Coordonator al Grupului de Susţinere a Proiectului Roşia Montană

раскруткавзломать архив онлайн

Despre Redacția ProAlba 35073 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

3 Comments

  1. sunt de acord cu GSPRM. Mediul, patrimoniul, comunitatea locala si bugetul national, toate, au numai de castigat prin acest proiect si cu cat se incepe mai repede,cu atat mai bine.

  2. Chiar nu inteleg de ce decizia este atat de itnarziata, toata lumea ar avea de castigat de pe urma proiectului de la cei din zona pana la bugetul de stat

  3. Greu se aproba sau se ia in serios un proiect care este menit sa ajute tara aceasta si mai ales pe locuitorii din Rosia Montana.Noi avem nevoie de multe proiecte dar din pacate nici macar unu nu putem adopta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*