Keep it simple!

Suntem înconjuraţi de lucruri complicate. Cu multe butoane. Conducem maşini sofisticate. Cu senzori mulţi, cu mai multe butoane decât lucrurile complicate de mai sus. Avem calculatoare puternice, acces la orice informaţie în orice moment, ecrane lucioase pe care nu încetăm să „pictăm” aiurea până nu obţinem ceea ce vrem să ştim. Şi totul devine poate chiar şi un coşmar când se strică (hard disk failure, fatal error in windows… mesaje d-astea de-ţi fac părul măciucă…) şi îţi vine… ce-ţi vine… îţi vine să îţi bagi picioru’ şi să o iei de la capăt! De data asta, însă, într-un mod care să nu te mai ducă tot aici, la „catastrofă”: pe jos sau pe bicicletă, fără maşină, cu mâinile în buzunar şi fără telefon la tine. Fără calculator sau tabletă, fără geanta plină de laptop, cabluri, încărcătoare, căşti, handsfree, stick, hard-disk mobil, pda, smartphone (aceasta este geanta mea, din păcate), doar cu o foaie sau, în cel mai rău caz, o agendă şi un creion. Nu te-ai simţi mai liber? Eu m-aş simţi, şi uneori fac asta, din păcate deocamdată nu îmi permit, mai am de „sapă” la tastatură până atunci când o să pot să o fac. De-abia aştept.

Până în momentul în care voi fi „free of charge”, mişc pe unde se poate: bucuria unei cărţi CITITE, nu ascultate (audio book) sau, mai rău, vizualizate pe prietenul deloc loial de mai sus, calculatorul. O cafea făcută cu „French press” în loc de roboţelul gălăgios care scuipă expresso din pastile de plastic. O plimbare pe stradă, intrat în mici magazine şi cumpărat lucruri de care chiar am nevoie (oare?) în loc de intrat în supermarket şi cumpărat o dată pentru toată luna. Scris articolul lunar pe hârtie, nu pe calculator (???).

Şi uneori mă gândeam: unde am fi ajuns noi fără calculator sau televizor? Nu eram mai liberi oare? Nu dependenţi, cum suntem acum, de o cutie care e din ce în ce mai mică de la an la an (vorbesc de calculator aici, la tv, din fericire, e invers). Uneori stau şi ascult clicăiturile mouse-ului din birou. Toată lumea clicăie! I: „Hei, ce se mai aude pe la tine pe la birou? R: „Nimic nou, ca de obicei, click, click, click!”

Ar trebui să stăm un pic locului şi să ne gândim cum am putea să facem totul mai simplu. Lucruri simple, naturale, care să ne redefinească iarăşi ca oameni liberi, nedependenţi de maşinării electronice complicate, nevoi materialiste create artificial pentru bani. Lucruri simple care pentru mulţi dintre noi (mi-ar plăcea să cred că pentru toţi) contează şi ne bucură o dată ce le-am regăsit.

Acest articol v-a fost oferit de Aristocrat Boutique, unic distribuitor în judeţul Alba al rochiilor de mireasă şi de ocazie marca Mirandi.

раскруткакак скачать видео с вконтакте на компьютер

Despre Redacția ProAlba 35073 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

1 Comment

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*