INTERVIU Adrian Neamțu, Manager de Recrutare în cadrul companiei britanice Avanta Care

Este albaiulian și, la nici 32 de ani, ocupă o poziție importantă la una dintre cele mai cunoscute companii de recrutare a forței de muncă din Marea Britanie. Plecat din țară în urmă cu aproape trei ani de zile, Adrian Neamțu și-a construit, în scurt timp, o carieră profesională solidă și a ajutat sute de români, și nu numai, să își găsească un loc de muncă stabil și să aibă șansa unei vieți mai bune. În prezent, trăiește în Leeds, acolo unde a cunoscut-o pe Laura, femeia cu care, de curând, îl are pe Finlay, un băiețel de nota 10.

Adrian, îți propun să începem interviul nostru cu o scurtă prezentare a companiei pentru care lucrezi… 

Avanta Care este una dintre cele mai importante companii de recrutare personal medical din Marea Britanie. În prezent, avem peste 350 de angajati din România și din întreaga Uniune Europeana și oferim locuri de muncă în peste 200 de aziluri pentru vârstnici din Anglia. Din poziția de Manager de Recrutare, eu și echipa mea ne ocupăm de găsirea, intervievarea și spijinirea candidaților care optează pentru pentru posturi de infirmieri sau asistenți medicali. De asemenea, în paralel, gestionez pregătirea materialelor publicitare și promovarea ofertei Avanta Care, atât în România, cât și în alte țări din Uniunea Europeană.

E cert că Avanta Care reprezintă o oportunitate pentru cei care doresc un job serios în afara țării. Care e oferta voastră și ce tip de candidat căutați?

Vă spun, și asta din proprie experiență, că oferta Avanta Care reprezintă o oportunitate excelentă pentru cei care doresc un job stabil în Marea Britanie. Pe lângă contractul de muncă pe perioadă nedeterminată și rata de salarizare competitivă, oferim o serie de beneficii, spun eu, esențiale: curs de pregătire specializat și cazare pe durata acestuia, măriri salariale, suport în obținerea unei cazări, deschiderea unui cont bancar și obținerea NINO-ului, concediu de odihnă plătit și altele. În plus, fiecare candidat, în parte, primește suport  și este asistat, permanent, de către staff-ul companiei, pentru ca relocarea să-i fie cât mai facilă.

Vorbim despre o muncă pentru care trebuie să ai anumite abilități, nu ?

Desigur, posturile de infirmier sau de asistent medical implică îngrijirea de persoane în vârstă, în cadrul azilelor, motiv pentru care candidații trebuie sa aibă, din start, o înclinație în a lucra cu oamenii. În plus, este important ca ei să realizeze faptul că, pe lângă munca fizică, implicarea emoțională și relaționarea cu rezidenții sunt condiții de bază. Din punctul meu de vedere, cineva care își dorește un serviciu stabil, cineva care se ține de treabă, așa cum spunem noi, ardelenii, poate să reușească fără probleme. Desigur, avantajele sunt certe, și amintesc doar faptul că cei acceptați beneficiază de contracte de muncă pe perioadă nedeterminată și le sunt garantate minim 35 de ore lucrătoare pe săptămână, cu o salarizare care pornește de la 8.20£/oră. Așadar, e limpede că Avanta Care este o soluție optimă pentru cei care își doresc o carieră în sistemul medical britanic, un loc de muncă stabil pe perioadă îndelungată și un salariu de peste 20.000 de lire anual.

Citez: “Țara fiecăruia este acolo unde și-a creeat o viață și se simte acasă. Recunoști vorbele astea?

Da, sunt cuvintele pe care i le-am spus cuiva care a aplicat pentru un post la noi, la Avanta Care. Vreau să știți că am întâlnit foarte multe cazuri de români care au ajuns să lucreze aici, în Marea Britanie, prin intermediul nostru, și care au luat viața de la capăt. Unii au venit împreună, ca un cuplu, alții s-au căsătorit aici și au decis să rămână. Sunt oameni care și-au regăsit echilibrul financiar, cel emoțional, care acum își ajută părinții sau copiii rămași în țară. Eu sunt unul dintre ei, un tânăr din Alba Iulia, care a decis să aplice pentru un post de infirmier și care, acum, e în poziția de manager de recrutare. Destinul m-a dus departe de casă iar acum, aici în Leeds, pot spune că m-am realizat profesional, am o logodnică britanică și, de nici 6 luni, un băiețel, pe Finlay. Ce vreau să punctez, indiferent că e vorba de mine sau de mulți alți conaționali cărora Avanta Care le-a schimbat viața, România este și ne va rămâne, mereu, în suflet.

Care este reacția pe care o primești, ca maneger, de la românii care și-au găsit un loc de muncă prin intermediul companiei voastre? 

Îmi vine în minte un mesaj primit, de curând, de la Irina, o româncă de-a noastră care ne-a scris astfel: „Eu sunt în Anglia de 5 ani și tot atâția ani de experienta în caring. Stau cu familia în zona Somerset iar Avanta Care este compania care ne-a asigurat startul succesului. Le-am recomandat multora să apeleze la sericiile acestei companii!Așadar, reacțiile sunt, în mod covârșitor, unele pozitive, fie că le primim verbal, printr-un email, un sms sau printr-un review pe pagina noastra de facebook (www.facebook.com/avantacare/). Satisfacția noastră e că oamenii care ne-au ales se arată mulțumiți de ceea ce le oferim, în special de faptul că au suportul nostru total, inclusiv după începerea propriu zisă a muncii.

Aș vrea să îmi spui câteva lucruri legate de temerile pe care românii care vor să lucreze în Mare Britanie le au privitor la Brexit…

Românii și ceilalți cetățeni europeni care vor să lucreze și să locuiască în Marea Britanie, după ce Brexit-ul va intra in vigoare, vor avea aceleași drepturi ca și până acum. Guvernul de la Londra a ajuns la un acord cu Uniunea Europeană iar drepturile cetățenilor europeni vor fi protejate. Acordul presupune ca aceștia să aplice pentru așa numitul „pre-settled status” (înregistrare cu act de identitate) pentru a locui și lucra în Marea Britanie. Oricum, cei interesați pot regăsi toate informațiile pe site-ul gov.uk. Personal, consider că Brexit-ul nu oprește imigrarea sau neagă drepturile cetățenilor europeni din Anglia, ci combate munca fără contract, „la negru”. În acești ani, de când lucrez aici, am întâlnit cazuri în care mi s-a solicitat un loc de muncă de către persoane care mi-au spus că lucrează, de ceva vreme, fără acte. Ba chiar mai rău, pe salarii mult sub minimul pe economie. Iar de aici, se ajunge la un tip de sclavie modernă. Așadar, Brexit-ul va ajuta la controlul si combaterea acestor lucruri. Concluzia e că fiecare cetățean care locuiește, muncește și plătește taxe în această țară, contribuind la economia statului, e binevenit.

Cum poate intra în legătură cu voi cineva care este interesat de un loc de muncă prin intermediul Avanta Care? 

Cei interesați de un post pot lua legătura cu noi apelând numărul de telefon 0044 113 827 23 47 sau trimițându-ne un CV la adresa de email jobs@avantacare.com. De asemenea, site-ul www.avantacare.ro, sau pagina de Facebook Avanta Care stă la dispoziția celor care vor să afle mai multe informații despre companie. Adaug faptul că, pentru a lucra ca și infirmier sau asistent medical, cunoașterea limbii engleze, la nivel conversațional, este obligatorie. Ca și o noutate, începând din 2019, acceptăm aplicații și putem susține interviuri de angajare și prin intermediul WhatsApp, la numărul 00447845 013 018.

Pentru final, aș vrea să ne spui câteva lucruri despre planurile tale de viitor. Te rog…

Deși sunt genul de persoană care trăiește clipa și acordă atenție prezentului, odată cu venirea pe lume a lui Finlay am început să îmi fac și câteva planuri de viitor. Pe plan profesional o să îmi continui activitatea în recrutare, e postura care îmi oferă mari satisfacții. Îmi place să cunosc oameni, să le vorbesc, să îi ajut să își găsească un loc de muncă și să-și croiască un drum mai bun în viață. De asemenea, doresc să mă alătur unor organizații din Leeds care ajută copii de alte cetățenii, stabiliți în UK, să se integreze în școală și în societate. Voi pune mare accent pe educație, pentru că, fiind și o persoană autodidactă, am ajuns să prețuiesc acest lucru. Și, de ce nu, și pe spiritualitate. În plan personal, voi continua să îmi iubesc și sprijin familia pe care mi-am întemeiat-o aici dar și pe cea din România. De asemenea, o să îmi continui viața sportivă, înspre care Laura mi-a redeschis porțile (ei doresc să îi mulțumesc, și cu această ocazie, pentru tot ce a făcut și face pentru mine și copilul nostru) implicându-mă, și prin sport, în diferite acte de caritate. Și, desigur, voi continua să zâmbesc. În fiecare zi!

Vă mulțumesc!Toate cele bune și multă întelepciune!

Cu respect,

Adrian Neamțu

 

 

Despre Redacția ProAlba 32124 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*