Începe Alba Iulia Music&Film Festival. În deschidere, concert Corina Chiriac. PROGRAMUL zilei de vineri!

Asociația Film și Cultură Urbană este organizatorul Festivalului de Muzică și Film Alba Iulia (AIMFF) în Cetatea Alba Carolina. Păstrând o formulă ce s-a dovedit de succes, festivalul propune un program variat de proiecții de film în locații bine cunoscute, concerte, spectacole de strada, invitați speciali și alte evenimente conexe.

Fondată în 2013, Asociația Film şi Cultură Urbană (AFCU) are ca scop promovarea valorilor cinematografiei româneşti şi europene, printre altele prin: susţinerea tinerilor cineaşti din România; organizarea de festivaluri internaţionale de film, arte vizuale, new media; promovarea spiritului de iniţiativă şi competitivitate în comunităţile locale; formarea şi educarea unei noi generaţii de spectatori pentru cinema; cultivarea şi dezvoltarea de relaţii cu organizaţii cu profil asemănător din ţară şi din străinătate.

Organizator a opt ediții AIMFF, dar și a mai multor ediții TIFF Mureș și Colours of Cluj, AFCU şi-a dovedit capacitatea de organizator de succes, la aceste proiecte lucrând cu o echipă de profesioniști în domeniul producției de evenimente, dar și cu mai mulți colaboratori și voluntari dedicați. În plus, AIMFF beneficiază de experiența și renumele Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), care urmează să celebreze cea de-a 22-a ediție, în 2023, la Cluj-Napoca, între 16 și 25 iunie. TIFF este primul festival internațional de film de lung-metraj din România și e considerat unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen din Estul Europei.

Vineri, 19 august 2022

Piața Cetății

20:00-Deschiderea oficială a festivalului: concert Corina Chiriac

 21:00- FILM: Cel mai tare șef (The Good Boss), 2021, Spania, regia: Fernando León de Arano/ 1h 56

Piața Vestică

21:00- FILM: Nunți, botezuri, înmormântări, 2022, România, regia: Alexandru Lustig / 2h1min.

Esplanada Obeliscului

20:45- FILM: Capra cu trei iezi, 2022, România, regia: Victor Canache / 1h 23min.

Grădina Cetății

21:00- FILM: Insula, 2021, România, regia: Anca Damian/ 1h 24min.

Despre Redacția ProAlba 32124 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*