Incendiul din Munții Apuseni nu a fost stins. ISU a suplimentat forțele de intervenție

Incendiul de vegetație uscată și coronamentul unei păduri de molid se manifestă în zona Bărăști-Dărnilosu, la limita dintre localitățile Albac și Câmpeni. Flăcările s-au manifestat, începând de luni seara, pe o suprafață de un hectar, în condiții de vânt puternic.

Forțele și mijloacele prezente la momentul actual la locul intervenției pentru localizarea și stingerea acestuia sunt urmatoarele:

ISU Alba – 1 ofițer, 4 subofițeri și 3 soldați, cu 2 autospeciale, 1 APIC, drujbe și unelte genistice;

SVSU Albac – 7 voluntari cu 2 autoturisme de teren și unelte genistice;

SVSU Câmpeni – 5 voluntari cu 1 autoturism de teren, drujbe și unelte genistice;

Personal silvic – 6 pădurari, cu 3 autoturisme de teren, drujbe și unelte genistice;

 Cetățeni – 15, cu unelte genistice și autoturisme de teren.

În cursul dimineții ISU Alba a suplimentat forțele si mijloacele de intervenție pentru înlăturarea tuturor efectelor negative si stingerea tuturor focarelor produse de incendiu, după cum urmează: 3 ofițeri, 21 subofițeri și 7 soldați; Mijloace: 4 ASAS, 1 autocamion, două autoturisme pentru munca operativă, drujbe, motopompe și unelte genistice, transmite ISU Alba.

Știrea inițială

Stația de pompieri Câmpeni intervine, luni seara, pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit în localitatea Băraști, comuna Albac

Este vorba despre un incendiu de vegetație uscată și coronament de pădure de molid. La fața locului intervine Stația de pompieri Câmpeni cu 1 ASAS, personal de la Ocolul Silvic Valea Arieșului, Ocolul Silvic Privat Abrud, primarul comunei Albac și SVSU Câmpeni.

Intervenția este foarte dificilă din cauza condițiilor meteo nefavorabile (vânt puternic). Forțele prezente la locul solicitării lucrează la limitarea propagării incendiului, transmite ISU Alba.

Despre Redacția ProAlba 30767 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*