GSPRM: 78% dintre români consideră că proiectul minier creează locuri de muncă

Grupul de Susţinere a Proiectului Roşia Montană (GSPRM) doreşte să atragă atenţia asupra faptului că în emisiunea “Judecă Tu”, difuzată în direct de TVR joi 23 februarie, s-a comunicat susţinerea masivă de care se bucură proiectul Roşia Montană în rândul opiniei publice. „Astăzi, în România sunt 78% dintre cetăţeni care cred că este important ca proiectul Roşia Montană Gold Corporation să demareze pentru a rezolva problemele de locuri de muncă de acolo”, a declarat dl Mircea Toma în cadrul emisiunii.

„Dorim să subliniem această afirmaţie, care trebuie luată în serios. Acest procent este similar cu rezultatele unor studii pe care le are Grupul, iar venind dintr-o sursă precum ActiveWatch – care este un ONG cunoscut pentru opoziţia faţă de proiectul minier  –  această informaţie devine cu atât mai relevantă”, declară dl. Ion Popescu, președintele Confederației Sindicale Naţionale Meridian şi membru în Consiliul Coordonator al Grupului de Susţinere. „Noi dorim să le confirmăm acestor oameni care s-au convins de impactul pozitiv al proiectului minier asupra situaţiei socio-economice din zonă că rezultatele sunt corecte şi că imensa majoritate a oamenilor din Roşia Montană văd într-adevăr mineritul ca pe singura soluţie salvatoare, generatoare de dezvoltare pe termen lung. Dacă unele persoane încă se mai îndoiesc de asta, le recomandăm să meargă la faţa locului, să viziteze Roşia Montană şi să nu se declare mulţumiţi cu informaţii de la televizor”, a mai spus Ion Popescu.

În acelaşi timp, membrii Grupului de Susţinere îşi exprimă dezamăgirea că realizatorii emisiunii “Judecă Tu” nu au invitat niciun reprezentant din cei peste 70 ai grupului la dezbaterea pe tema proiectului Roşia Montană care a avut loc în data de 23 februarie. „Suntem perfect conştienţi de limitările de timp pe care o emisiune TV le presupune, dar un Grup precum acesta, reprezentativ pentru societatea civilă, care adună mulţi dintre susţinătorii proiectului minier, ar fi fost normal să aibă măcar un reprezentant, dacă realizatorii şi-au propus cu adevărat să invite toate părţile relevante. Din informaţiile pe care le avem, nu există alte proiecte industriale care să aibă un astfel de grup de susţinere relevant la nivel naţional, deci fie şi numai pentru unicitatea demersului ar fi trebuit să fim invitaţi”, a concluzionat prof. univ. Ovidiu Nicolescu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România şi membru în Consiliul Coordonator al Grupului de Susţinere.

продвижениескачать вкбот бесплатно без смс

Despre Redacția ProAlba 35051 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*