Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia: Veteranii de război, icoane ale curajului și devotamentului față de țară

„Ziua de 29 aprilie este un reper în calendarul oricărui român, însemnând ziua în care ne omagiem veteranii de război. Cu vitejie și abnegație, acești eroi au recurs la sacrificii pentru ca noi, astăzi, să putem trăi în libertate. Prin jertfa vieții lor și pierderea propriei libertăți, au câștigat libertatea noastră.
În aceste vremuri ducem lipsă de repere sau modele de urmat. Puținii veterani de război aflați în viață sunt o binecuvântare pentru noi. Ascultând poveștile impresionante despre jertfa lor, cum au lăsat mamă și tată sau soție și copii, plecând pe un drum, pentru mulți dintre ei, fără întoarcere, avem obligația morală de a ne arăta recunoștința pentru sacrificiul lor, dar și datoria să protejăm această moștenire, România.
La Alba Iulia, astăzi, veteranilor de război li s-a adus omagiul binemeritat, în cadrul unui ceremonial militar și religios înălțător, desfășurat la Monumentul Veteranilor de Război din Cimitirul Eroilor. M-am bucurat să îi revăd la această ceremonie pe veteranii de război Laurean Deac și Gheorghe Hațegan, din Alba Iulia, fiecare urmând să împlinească, în următoarele luni, 100 de ani. În cinstea lor și a tuturor celor care au luptat pentru libertatea noastră, s-a inaugurat, în cadrul ceremonialului de astăzi, un catarg, pe care este arborat, de acum, drapelul tricolor. Amplasarea acestui catarg s-a realizat prin donația Consilierului Local, Alexandru Dumitru, în semn de recunoștință pentru cei care s-au jertfit pentru patrie.
Sacrificiul vostru, dragi veterani, impune RESPECT!”, a transmis, joi, Gabrirel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia.
Despre Redacția ProAlba 30700 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*