Foto-video: Criza gunoaielor a scos în stradă, la Alba Iulia, circa 200 de oameni. Protestul a fost organizat de Partidul Social Democrat

criza gunoaielor protest 22În jur de 200 de persoane, înarmate cu pancarte dar și cu o pubelă de gunoi, s-au adunat, joi dimineața, la mitingul de protest organizat de PSD la Alba Iulia. Protestatarii au dorit să tragă un semnal de alarmă în privința crizei gunoaielor și s-au declarat nemulțumiți de faptul că groapa de gunoi de la Glada de Jos nu este dată, încă, în folosință. Mitingul a început în fața Primăriei municipiului Alba Iulia și a continuat în fața Consiliului Județean Alba. Printre protestatari s-au numărat lideri locali și județeni ai PSD, printre care Ioan Dîrzu, Călin Potor, Ioan Florea, Ovidiu Jidveian, Daniel Zdrânc, Bogdan Medrea sau Vasile Crișan.

Pentru că tot a fost transportată la protest, pubela galbenă a fost așezată și pe scările celor două instituții. Pancartele afișate de manifestanți au purtat mesaje precum „De ce să plătim incompetența voastră?”, „Dumitrel, ne-ai îngropat în gunoaie, „Incompetența miroase” sau „Dumitrel, demisia”.

Citește și Punct final în scandalul gunoaielor din Alba. Florin Roman: „Deșeurile menajere merg încă zece zile la Cristian, apoi la Războieni”

„În perioada aceasta, trebuia ca halda de gunoi de la Galda de Jos să fie funcțională. Nu trebuia ca dumneavoastră să plătiți mai scump deșeurile și să ajungă pe la Sibiu, pe la Brașov, sau în altă parte. Am înțeles că, mai nou, la Târgu-Jiu. De ce să plătească mai mult pentru gunoi cetățenii? Văd aici incompetența administrației locale. Consilierii municipali, județeni și parlamentarii de Alba din partea PSD vor lua poziție cu privire la acest subiect”, a spus Ioan Dîrzu, președintele PSD Alba.

Dacă la primărie nici un reprezentant al instituției nu a ieșit la discuții cu protestatarii, la Consiliul Județean și-a făcut apariția Ion Dumitrel, căruia i s-a strigat „Demisia!”.

Călin Potor a apreciat, totuși, gestul președintelui CJ Alba de a sta de vorbă cu oamenii strânși la miting și de a aduce lămuriri. Alături de Dumitrel a fost prezent și vicepreședintele Florin Roman care a fost primit cu scandările „Roman, mincinosul! Roman, mincinosul!”.

La miting au fost prezenți și angajați ai Salprest. Fotografii și imagini de la protestul PSD, mai jos.

Citește și Florin Roman: „PSD Alba a umflat factura la gunoi pentru locuitorii județului. O afacere de circa 1 milion de euro”

Despre Redacția ProAlba 30705 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

1 Comment

  1. Buna seara,
    sunt un locuitor al orasului,cu taxele platite si mandru de Alba Iulia,insa ,sincer, daca oamenii care au fost prezenti la miting(persoane de etnie si pensionari) reprezinta viitorul tarii as vrea sa spun un singur lucru:PSD sunteti PENIBILI.Pe noi, tinerii, chiar nu ne deranjeaza costul gunoaielor atata timp cat avem un oras curat, cu care ne putem mandri…decat sa va injositi pentru o chestie atat de minora, mai bine v-ati vedea de functiile pe care le-ati dobandit „politic” si de care oricum nu sunteti capabili!!! Si ca sa inchei, va amintesc o vorba din batrani:”spune cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti!!
    O seara frumoasa!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*