Foto: Rezultatele de exceptie obținute de Ovidiu Pănăzan la Campionatul European de Powerlifting din Ucraina

Pentru mulți această perioadă e plină de povești, pentru noi e o perioadă de poveste și desigur de povestit tuturor celor care iubesc acest sport. În perioada 8-12 mai, România a participat la cea de-a 35-a ediție a Campionatului European de Powerlifting desfășurată în Mariupol, Ucraina obținând un rezultat considerat istoric la mai puțin de trei ani de la înființarea federației de profil. Ne referim aici la o performanța remarcabilă obținută de Ovidiu Pănăzan care a obținut un meritoriu loc patru în cadrul probei de împins din culcat. Pentru mulți era un rezultat imposibil de realizat, pentru cei puțini însă acest rezultat e consecința firească a modului în care se dezvoltă acest sport în România. Știm că obținerea unui astfel de rezultat obligă această federație sportivă la menținerea unui nivel cu care puține ramuri sportive l-au atins în zeci de ani de activitate.

De cele mai multe ori, atunci când se obține un astfel de rezultat, lumina reflectoarelor este pusă doar pe acest aspect. Victoria însă ne îndreptățește să vorbim și despre drumul extrem de anevoios pe care l-am parcurs până în aceste zile de grație pe care le trăim împreună. Am vorbit de atâtea ori despre performanțele acestui sport în competițiile internaționale încât am uitat sau nu am vrut să vorbim despre lucruri evidente anume că deși mulți dintre performeri locuiesc în acest municipiu sunt legitimați și sprijiniți financiar de alte entități decât cele locale. Cum vi se pare ca acum când vorbim despre albaiulianul Ovidiu Pănăzan exprimăm doar un adevăr geografic căci restul meritelor aparțin primăriilor din Bacău și Timișoara? Cum vi se pare faptul că performanțele powerliftingului românesc atrag atenția unor cluburi sportive din străinătate și că se fac oferte de transfer pentru sportivi cu care acum ne lăudăm?

Obținerea unui loc patru la nivel continental este fără îndoială un moment de mare bucurie pentru cei implicați în acest fenomen mai ales că nu este o întâmplare sau vreun rezultat al hazardului dar și un moment de bilanț al modului în care este de fapt sprijinit acest sport. Aici de fapt nu e vorba nici despre statistică, nici despre evaluarea unui moment sau altul ci despre gustul unei victorii care a pus sportivii pe drumuri pe care nu ar fi trebuit să le facă, care a pus această federație în situații despre care vom vorbi la momentul potrivit. E ciudat poate pe undeva să auzi astfel de lucruri atunci când câștigi dar nimeni nu poate spune că se generează o astfel de discuție la un moment de eșec. Din contră, legitimitatea unor întrebări e dată de o mare performanța. Am dat acestui sport acum și pentru anii care vor veni privilegiul de a fi la înălțime. Rămâne de văzut dacă performanța va fi apreciată și sprijinită sau invidiată și minimalizată. Vorba reclamei…prietenii știu de ce…

сайтавзлом пароля wi fi андроид

Despre Redacția ProAlba 35073 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*