Foto: Aproape 1000 de tineri, prezenți la Parada Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia. Festivitate emoționantă

parada absolventilor 2015 75Sâmbătă, 6 iunie, peste 900 de absolvenți au luat parte la Parada Absolvenţilor Universității „1 Decembrie 1918” şi la Festivitatea de Absolvire a Promoţiei 2015.

Încă de la primele ore ale dimineții, tinerii, în număr de aproape 1000, au fost prezenți în fața Casei de Cultură a Studenţilor, în ţinutele festive specifice UAB. La ora 9:30, aceștia au pornit spre Piața Cetății, unde s-a desfășurat Festivitatea de Absolvire. În drumul lor, absolvenții au fost intâmpinați de un grup de luptători daci și romani, voluntari din cadrul Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, care i-au condus pe întreg traseul. Ajunși la Poarta a III-a a Cetății, „ceata” de tineri s-a „lovit” de două porți închise. Cu ajutorul cheii UAB, șefa promoției a reușit să convingă Garda Cetății să deschidă poarta. De aici, marșul a continuat până în Piața Cetății, unde absolvenții au fost întâmpinați de cadre didactice din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, de prieteni, familii şi cunoscuţi. De asemenea, la eveniment au fost prezenți și primarul Mirea Hava, vicepreședintele Consiliului Județean, Florin Roman, și ÎPS Irineu.

parada absolventilor 2015 98„Am ajuns iarăsi la finalul unei noi promoții, la finalul unui ciclu de studiu pentru absolvenții noștrii. Dar recunosc, cu o mai mare bucurie, pentru că anul acesta suntem cinci facultăți aici. Pentru mine este încă un moment de bucurie să văd că încă o generație de tineri a reușit să parcurgă un program de studiu, un program pe care și l-au ales singuri, să ajungă la finalul unei prime experiențe universitare, să se pregătească și să fie de folos țării (…) Vă doresc succes!”, a spus Daniel Breaz, rectorul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

„Voi, o parte, o să plecați, vin alții și toți, sunt sigur că iubesc orașul. Voi i-ați dat ceea ce înseamnă prospețime, i-ați dat tinerețe, i-ați dat viață (…) Vă mulțumesc că ați ales Alba Iulia și vă urez succes în continuare.”, au fost cuvintele primarului Mircea Hava.

În cadrul festivității au fost acordate și 79 de diplome de merit pentru cei mai buni studenți de la toate cele cinci facultăți din cadrul Universității.

Despre Redacția ProAlba 38063 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*