Colonelul în rezervă Ioan Uțiu l-a înlocuit pe Ioan Lazăr la șefia filialei județene Alba a Partidului Liberal Reformator

plr 02În urma ședinței Biroului Politic Central al Partidului Liberal Reformator (PLR) din 3 iunie 2015, colonelul în rezervă Ioan Uțiu a fost confirmat ca președinte al filialei județene Alba a acetei formațiuni politice. Ioan Uțiu ocupă, în acest moment, funcția de Secretar de Stat la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, calitate în care răspunde de mai multe domenii de mare importanță – industria alimentară, cercetarea agricolă, pescuitul și acvacultura, zona montană, protecția antigrindină ș.a, se arată într-un comunicat remis presei de către PLR. Potrivit reprezentanților acestui partid, Ioan lazar a rămas, la nivelul filialei județene Alba doar cu calitatea de membru.

Mai jos, puteți citi câteva repere din activitatea lui Ioan Uțiu, consemnate într-un comunicat de presă al PLR.

„Din cauza stării extrem de dificile în care se află cercetarea științifică agricolă, Ioan Uțiu a propus și promovat proiectul „Pactul național pentru cercetarea agricolă”, proiect apreciat de forurile științifice românești – Academia de Științe Agricole și Silvice, institute și stațiuni de cercetare – și prezentat, cu ocazia unei delegații în Suedia, la prestigioasa Universitate din Uppsala și la Academia Regală de Științe din Stockholm. Tot în scopul promovării și implementării „Pactului național pentru cercetarea agricolă”, Ioan Uțiu a adresat o invitație rectorilor Universităților de Studii Agricole și Medicină Veterinară pentru a lua parte la o masă rotundă pe tema ridicării nivelului de pregătire profesională în agricultură și a creșterii interesului pentru domeniul agricol. Tot sub coordonarea Secretarului de Stat Ioan Uțiu a început să funcționeze și Agenția Zonei Montane, un proiect al reputatului savant român Radu Rey. A fost numită conducerea Agenției și s-au găsit soluții pentru demararea activității acestei instituții care va contribui la dezvoltarea economică și social-educațională a zonelor montane. În spiritul liberalismului reformator, orientat spre bunăstarea economică, președintele PLR Alba, Ioan Uțiu, a promovat o politică a parteneriatului responsabil în domeniul agriculturii, atât în relația cu investitorii privați dar și între unitățile și instituțiile statului.

„Sunt probleme grave cu care ne confruntăm în economie la nivelul instituțiilor – lipsa responsabilității celor ce administrează bunurile statului, nu urmăresc ceea ce se întâmplă după încheierea parteneriatelor sau a privatizărilor, nu aplică mijloacele moderne în management și urmărirea proceselor economice”, a declarat Secretarul de Stat în MADR Ioan Uțiu. În perioada februarie – mai 2015, secretarul de stat în MADR, Ioan Uțiu a răspuns la peste 200 de solicitări și sesizări legate de domeniile pe care le coordonează în agricultură. „M-a bucurat să văd că au venit mulți petiționari din Apuseni, există multe probleme economice specifice moților – pe care numai unul de-al lor le înțelege!”

Despre Redacția ProAlba 38064 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*