Florin Roman: Putem să ne luăm banii înapoi de la societatea de apă, altă puşculiţa de campanie a trioului Hava-Dumitrel-PDL

Lupta noastră cu Societatea de Apă pentru corectitudinea facturilor şi pentru oprirea puşculiţelor de campanie ale trioului Hava-Dumitrel-PDL continuă. Am reclamat public felul în care se calculează şi se impune la plată „apa-meteo”.  Primele victorii au apărut: la ultima factură în Alba Iulia nu a mai apărut această „taxă”, o vom revedea cu siguranta pe luna ianuarie, iar acum la Teiuş pentru 8 consumatori juridici s-au returnat, prin facturi stornate in minus, facturi în valoare totală de 1489,85 RON. Sumele returnate de SC APA CTTA sucursala Alba Iulia, sub semnătura domnului director, ing. Mircea Meteş, sunt pentru perioada septembrie 2008 – 2011. Sunt sume modice, dar arata ca s-a gresit si ca cineva isi baga mana in buzunarul nostru in mod abuziv.

Iată deci că problemele merg până cu 3 ani în urmă şi sunt recunoscute ca atare sub semnătură de societatea de apă! Victoria şi recunoaşterea erorii nu se opresc aici. Persoanelor juridice cu pricina li s-a modificat prin act adiţional  formula de calcul şi facturare, prin reajustarea suprafeţelor luate în considerare. Iată deci că se poate!

Există în plus şi un mesaj din partea SC APA CTTA adresat acestor clienti care este cu siguranţă de interes general. Societatea transmite că dacă nu mai doresc să plătească acest „serviciu” se poate modifica scurgerea la canal astfel încât apele să meargă direct la rigola stradală. Credem că este o modalitate la care pot apela mai mulți oameni dacă se consideră taxați inutil.

O altă victorie a opoziţiei s-a petrecut zilele trecute, la iniţiativa consilierilor liberali, în Consiliul Judeţean. Acolo s-a format o Comisie de control al modalităţii de facturare de către societatea de apă. Cetăţenii nemulţumiţi pot veni să reclame calculele greşite la factură cu privire la apa meteo.

Sperăm ca investigaţia să meargă şi mai departe pentru că, iată, uitându-ne la bugetul aprobat de SC APA CTTA pentru 2012 vedem că e progonzată o creştere de profit de 30%, în condiţiile în care societatea are de rambursat doar în acest an 1 milion de euro în rate şi comisioare la credite. Atât timp cât preţurile cresc accelerat la apă şi canal, dublându-se sau chiar triplându-se în ultimii ani, şi atâta timp cât se petrece un asemenea jaf pe baza apei de ploaie, e clar că profitul acestei companii este luat direct din buzunarul oamenilor, pe cârca lor!

Felul în care e condusă societatea de apă, în dispreţ faţă de cetăţeni şi cu sume aiuritoare plimbate prin conturile acesteia, este revoltător. Este an electoral iar asemenea „puşculiţe de campanie” ale trioului Hava-Dumitrel-PDL trebuie oprite cu orice preţ. În plus, mesajele de austeritate care ni se transmit zi de zi de către aceşti guvernanţi nelegitimi, de la Primărie, Consiliul judeţean sau de la Bucureşti, trebuie să se aplice şi directorilor acestei societăţi de apă care se lăfăie din bani publici în vreme de criză, pe banii oamenilor! Autorităţile au datoria să restructureze înainte de orice nu salariile oamenilor, ci aceste regii abuzive, cu preţuri nesimţite.продвижениепрограмма для чтения сообщений вконтакте онлайн

Despre Redacția ProAlba 38046 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

4 Comments

 1. Doresc sa transmit sincere felicitari ptr acest OM, care da dovada de un profesionalism iesit din comun.
  Am urmarit ascensiunea sa in ultimul an si pot spune cu mana pe inima ca merita sa fie remarcat prin numire, resp vot pentru o fctie de senator in Parlamentul Romaniei.
  Din cate am vazut se zbate mult ptr cetateni si este cu totul special, vazandu-l cum se pune baricada in fata incompetentei, justitiei oarbe si diverselor acte de coruptie, aparand drepturi firesti ale cetatenilor si stopand de f multe ori interesele politice sau abuzuri in dauna cetatenilor.

  Stie intotdeauna, sa-si adjudece meritele si sa gaseasca metode inedite de a rezolva „complicatiile”, facandu-ma sa inteleg ca acesta este adevaratul mod de lucru, prin curaj si profesionalism desavarsit ptr politicianul aflat in opozitie(pana acum am auzit doar de critici la adresa guvernarii, neputand nimeni sa ia taurul de coarne).

  Se vede de la distanta ca este o persoana capabila, inovatoare si muncitoare(lucru normal, a crescut la Ocna Mures, in spiritul muncii;de admirat ca nu si-a uitat meleagurile), ambitioasa pentru a realiza ceva prin sacrificiu si devotament fata de semenii din strada, lasand la o parte politicianismele( 40%) devotat partidului si scopurilor de partid, iar 60% il vad preocupat de cetatean–procente f bune ptr un om politic ce urmareste o fctie politica)…Ce ma nemultumeste, este faptul ca are 3 mari necunoscute in spate: 1)Crin Antonescu-SEFUL SAU;2)Combinarea si combinatia dintre PNL SI PSD;3)Instigarea excesiva prin manipulare a masei pentru a iesi in strada, sa protesteze ptr o noua guvernare USL-ista, desi mesajul era altul..Dar are un as in maneca-Proiectul de promovare a Albei Iulii.Doamne Ajuta, sa fie bine ptr Toti

 2. Cam asa trebuie sa se faca politica, orientat spre rezolvarea de probleme, ghidat de interesul public si consecvent. Începe să apară o nouă categorie de oameni politici cu interes spre rezelvarea de probleme de interes public şi către politici publice. Asta vor de fapt şi oamenii ieşiţi în stradă care reclamă corupţia şi demagogia politicienilor.

 3. nu stiu ce sa zic, dar, parca expresia fetei e cam groasa, iar ochisorii lui sunt prea sensibili, cred ca ar da mai bine `pe sticla cu ochelari

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*