Evenimente de amploare ale Organizaţiilor Femeilor Liberale din judeţul Alba, dedicate luptei împotriva cancerului de sân

Luna octombrie a debutat printr-o serie de evenimente organizate simultan în nouă oraşe şi municipii din judeţul Alba cu ocazia luptei împotriva cancerului de sân. Sub sloganul campaniei „Fiecare femeie este de fapt o SUPREFEMEIE, însă chiar şi superfemeile trebuie să bifeze controlul anual”, s-a tras un puternic semnal de alarmă de la Alba Iulia, Abrud, Aiud, Câmpeni şi Cugir, din Ocna Mureş şi Sebeş, de la Teiuş şi Zlatna şi din tot judeţul Alba, unde doamne liberale, psihologi şi medicii specialişti implicaţi în proiect s-au alăturat tuturor celor care luptă împotriva acestei boli şi au aprins lumina roz pe clădirile emblematice ale fiecărei comunităţi.

Dr. Raluca Stanciu, medic oncologie generală Spitalul Muncipal Aiud: „Avem toate resursele pentru a lupta împotriva acestei boli. Din fericire, depistat la timp, cancerul de sân este vindecabil pentru că beneficiem de echipamente de ultimă generaţie şi de medici foarte bine pregătiţi.”

Prezent la Cugir, dr. Ţibea Cristian, medic specialist obstetrică-ginecologie Spitalul Judeţean Alba a subliniat încă o dată importanţa prevenţiei, a diagnosticului şi a tratamentului personalizat: „Acordăm importanţă inspecţiei periodice pe care o facem maşinii personale, dar nu facem acelaşi lucru şi cu sănătatea noastră. Ne bazăm pe tincturi şi leacuri, atunci când, în acest diagnostic timpul şi tratamentele potrivite sunt extrem de importante și fac diferența între viață și moarte.”

Dr. Sorina Morar, medic specialist anatomo-patologie, Spitalul Judeţean Alba: „Autoexaminarea lunară este cel mai important pas pe care trebuie să îl faceţi. Este gratuit şi vă poate salva viaţa.”

„Am organizat acest eveniment în mai multe oraşe şi municipii din judeţul Alba tocmai pentru a sublinia că această maladie, nu ţine cont de naţionalitate, de vârstă, de statutul social sau de culoarea politică. Trebuie să fim unite şi conştiente că doar cu ajutorul prevenţiei şi al medicinei putem încetini creşterea îngrijorătoare a cazurilor. Le mulţumim tuturor celor care s-au implicat şi au sprijinit implementarea acestei campanii.”, a declarat Alina Hărăguş, preşedinte al Organizaţiei Femeilor Liberale Alba.

Mulţumiri:

dr. Sorina Morar – anatomo-patologie Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba

dr. Stanciu Raluca, oncologie generală, Spitalul Municipal Aiud

dr. Karsai Gita, medic de familie şi preşedinte al Asociaţei „Să trăim ca înainte” Aiud

dr. Ţibea Cristian, medic specialist obstetrică-ginecologie Spitalul Judeţean Alba

Theodora Teban – student anul V, facultatea de medicină Victor Papillian, Sibiu

Adriana Todorean, preşedinte Asociaţia AS 2001

dr. Onac Margareta, Ocna Mures

dr. Groza Carmen- medicină de familie Ocna Mureș

dr. Paina Gabriela – obstetrică-ginecologie, Spitalul Orăşenesc Abrud

dr. Morar Lăcrămioara – medic primar obstetrică-ginecologie Câmpeni

psiholog Mandru Mihaela, Câmpeni

dr. Miclea Gabriela – medic primar medicină de urgenţă şi specialist medicină internă -Câmpeni

psiholog David-Cenariu Mariana, Abrud

dr. Caia Nicoleta – medic specialist radiologie-imagistică medicală, Spitalul Municipal Sebeş

asistent medical, Silvia Bulgaria, Teiuș

dr. Varmaga Voichița – medic de familie Zlatna

Transmitem un mesaj special de mulţumire doamnelor din organizaţia femeilor UDMR Aiud, în frunte cu doamna Helga Lorincz, care s-au alăturat campaniei Organizației Femeilor Liberale Aiud, dând dovadă de solidaritate şi de unitate pentru comunitatea aiudeană şi nu numai.

Mai multe imagini pe pagina de Facebook a Organizației Femeilor Liberale Alba.

Biroul de presă al Organizației Femeilor Liberale Alba

Despre Redacția ProAlba 31301 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*