Elevii Colegiului Tehnic Apulum au marcat cei 99 de ani de la Marea Unire printr-o serie de activități dedicate acestui eveniment

În perioada 23-29 noiembrie, elevii Colegiului Tehnic Apulum au marcat cei 99 de ani de la Marea Unire printr-o serie de activități dedicate acestui eveniment.

Activitățile au debutat încă din data de 23 noiembrie, când doamna prof. de istorie Dăescu Nicoleta împreună cu elevii claselor a V-a și a VI-a au vizitat Sala Unirii intrând în contact cu personalitățile care au făcut posibilă îndeplinirea acestui deziderat.

În zilele de 27 si 28 noiembrie elevii de la învățământul primar și gimnazial au desenat și au pictat pregătind panouri și o expoziție cu tematică specifică momentului, expoziție ce se află în CDI-ul școlii. Tot în aceste zile au confecționat stegulețe și au realizat dezbateri pe tema portului popular românesc. Acțiunile dedicate Marii Uniri au culminat cu un moment artistic desfașurat în data de 29 noiembrie și prezentat de elevii claselor a V-a și a VI-a, care au recitat poezii și au cântat cântece patriotice.

Evenimentul s-a desfașurat în sala de sport a școlii și la el au participat toti elevii și cadrele didactice, încheindu-se cu o horă a Unirii în care s-au prins toti participanții. În cursul aceleiași zile, elevii din învățământul gimnazial coordonați de domnii profesori Dăescu Nicoleta, Ștef Alina și Crișan Florentin  au desfășurat o activitate complexă, interdisciplinară, în CDI-ul școlii, pe tema realizării statului unitar român.

Consilier educativ, prof. Magda Anca

 

 

 

Despre Redacția ProAlba 30755 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*