Elevi și profesori ai Centrului Școlar de Educație Incluzivă Alba Iulia, participare la mobilități incluse în proiecte Erasmus+

Centrul Școlar de Educație Incluzivă Alba Iulia  este partener în două proiecte Erasmus+ KA229,  Raising Aspirations for Social Inclusion  (2018-1-FI01-KA229-047237_3), respectiv Learn to Learn Easier (Nr. 2018-1-PT01-KA229-047427_3).

In perioada 8-12 aprilie a.c., un grup de profesori ai CSEI Alba Iulia, prof. Cimpean Teodora, prof. Petric Anamaria, prof. Petropulos Sorin, vor participa la cea de-a  treia activitate de formare din cadrul primului proiect,  Raising Aspirations for Social Inclusion  (2018-1-FI01-KA229-047237_3), in Suedia.

În luna februarie, doamnele profesoare Cîmpean Teodora, Florea Cosmina și Cristina Radu au luat parte la cea de a doua activitate de formare din cadrul aceluiasi proiect, având ca temă ’’Giving hope for children on the edge’’ și derulată în Southend-on-Sea, Anglia. Acest parteneriat este stabilit între cinci instituții de învățământ din cinci țări europene:   Seinäjoen lyseo , Finlanda  – coordonator proiect, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Alba Iulia – România, O.D.P.F. Istituto Santachiara –  Italia, Hietaniemi Friskoleförening – Suedia și Southend YMCA Community School –  Marea Britanie. Activitatea de formare a inclus mai multe ateliere derulate în parteneriat cu diferite instituții cu rol important în sprijinirea tinerilor aflați în situații de risc să se reintegreze în mediul școlar și societate. Astfel,  angajați ai poliției, asistenți sociali și reprezentanți ai altor servicii din cadrul Southend Borough Council le-au prezentat participanților metode și proceduri prin care tinerilor provenind din diferite medii dezavantajate li se acordă o șansă reală de a-și continua traseul educațional și de a se integra cu succes în societate.

In cadrul celui de-al doilea proiect,   în perioada 13 – 18 ianuarie 2019, doamnele profesoare Florea Cosmina și Cîmpean Teodora au participat alături de două eleve din clasele a șaptea și a opta la reuniunea a cărei gazdă a fost școala Burattino Általános és Szakképző Iskola, Gyermekotthon, din Budapesta, Ungaria. Școala coordonatoare,  Escola Básica dos 2.º e 3.º Ciclos do Estreito de Câmara de Lobos, Portugalia, a fost reprezentată de doi profesori și zece elevi.

În agenda reuniunii au fost incluse diferite activități de predare și învățare, vizite de studiu și activități de socializare, menite să diminueze decalajul dintre structurile sociale ale vieții reale și contextul școlar – pentru a ajuta elevii care provin din medii social-economice dezavantajate  să depășească dificultățile întâmpinate atât în procesul de învățare, precum și în integrarea lor socială.

 

 

Despre Redacția ProAlba 35914 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*