DGASPC Alba: Informare privind suspiciunea de abuz din cadrul Casei de Tip Familial nr. 4 Blaj

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba a luat la cunoștință despre suspiciunea de abuz a unui beneficiar asupra unei minore, ambii ocrotiți la Casa de Tip Familial nr. 4 Blaj, în dimineața zilei de 22.12.2021, în urma primirii unui e-mail din partea psihopedagogului Liceului Tehnologic Blaj, unitate școlară frecventată de cei doi beneficiari.

Urmare a acestei sesizări, directorul DGASPC Alba a dispus de îndată demararea unei anchete administrative și sesizarea Poliției Municipiului Blaj.

După efectuarea primelor acte procedurale în cadrul anchetei administrative derulate în cursul zilei de 22.12.2021, psihologii DGASPC au concluzionat că nu există elemente care să conducă la suspiciunea unui abuz fizic sau sexual asupra minorei.

Organele de cercetare penală își derulează ancheta.

Minora a fost supusă a fost supusă unei examinări la Serviciul de Medicină Legală  Alba Iulia.

Menționăm faptul că atât ancheta penală cât ancheta administrativă sunt în derulare urmând să venim cu precizări ulterioare.

După finalizarea investigațiilor și cercetării, rezultatele și eventualele măsuri dispuse vor fi aduse la cunoștința mass-media.

Despre Redacția ProAlba 35838 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*