Desfășurare de forțe ale poliției, la Aiud și în zonele învecinate

Poliţiştii din Aiud au organizat o acţiune cu efective mărite, în municipiul Aiud şi pe raza de competenţă a Secţiei de Poliţie Rurală Aiud. Au fost constatate 14 infracțiuni şi au fost aplicate 90 de amenzi, în valoare de peste 18.000 de lei.

La data de 7 martie 2019, Poliţia Municipiului Aiud şi Secţia 3 Poliţie Rurală Aiud, au organizat o acţiune cu efective mărite, pe raza municipiului Aiud precum şi în localităţile rurale arondate, ce a avut ca scop creşterea siguranţei publice, prevenirea şi combaterea infracţiunilor şi prevenirea accidentelor rutiere.  Polițiștii din Aiud au fost sprijiniţi de poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Teiuş precum şi de poliţişti ai Serviciului Rutier din IPJ Alba. Cu ocazia acestei acţiuni au fost constatate 14 infracțiuni, din care 4 în flagrant şi 90 de abateri de natură contravențională, sancţionate cu amenzi în valoare de 18.125 lei. Dintre contravenţiile constatate, 88 au fost la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul la alte acte normative. Au fost legitimate 124 de persoane, controlate 106 autovehicule şi două obiective asigurate cu pază.  Pentru abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice, au fost reţinute 6 permise de conducere, din care 5 pentru conducere sub influenţa alcoolului şi a fost retras un certificat de înmatriculare.

Exemple: În jurul orei 08.10, pe strada Avram Iancu din Aiud a fost depistat un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din Aiud, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,44 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

La ora 09.45, pe DN 1, pe raza localităţii Mirăslău, a fost depistat un bărbat de 37 de ani, din municipiul Bucureşti, în timp ce conducea un autoturism cu viteză peste limita legală. Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constata că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere fără permis.

În urma unui control efectuat împreună cu silvicultori din cadrul Ocolului Silvic Aiud, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud au indisponibilizat, în vederea confiscării, 30 de metri cubi de material lemnos depozitat, pe domeniul public, pe raza localităţii Poiana Ampoiului, pentru care posesoarea acestora, o femeie de 40 de ani, nu a putut prezenta documente legale de provenienţă. În conformitate cu prevederile art.19 alin.2 din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, femeia a fost sancţionată contravenţional.

În jurul orei 07.25, poliţiştii de investigaţii criminale au legitimat, în gara din Aiud, un bărbat de 41 de ani, din Haţeg, judeţul Hunedoara. Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul este cercetat de autorităţile judiciare din judeţul Hunedoara, sub control judiciar, pentru furt calificat şi, potrivit dispoziţiei procurorului, acesta avea obligația să nu depășească limita teritorială a orașului Hațeg.

Despre Redacția ProAlba 31360 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*