Delgaz Grid investeşte circa 7,5 milioane de lei pentru modernizarea reţelei de distribuţie a gazului din judeţul Alba

  • Reţeaua din judeţ va fi modernizată pe o lungime de circa 20 kilometri;
  • Cele mai ample lucrări de investiţii se vor derula anul acesta la Teiuş şi Alba Iulia;

Un număr de 9 proiecte de investiţii, cu o valoare totală de circa 7,5 milioane de lei sunt planificate pentru acest an în judeţul Alba. Dintre acestea, opt vizează înlocuiri de conducte şi branşamente de gaze naturale iar un proiect înlocuirea unei staţii de reglare măsurare a presiunii.

„Investim an de an sume considerabile pentru modernizarea reţelelor, aceste lucrări fiind prioritare pentru noi, pentru că punem în prim plan beneficiile aduse clienţilor noştri şi anume: creşterea siguranţei şi a calităţii serviciului de distribuţie a gazelor naturale”, spune Csulak Ferenc, directorul general al Delgaz Grid.

 

Pentru Teiuş compania îşi propune 3 proiecte de investiţii în valoare totală de aproape 3 milioane de lei, prin care vor fi înlocuite conducte şi branşamente pe o lungime circa 10 kilometri pe străzile: Clujului, Octavian Goga şi Decebal.

În municipiul Alba Iulia, Delgaz Grid va investi circa 2 milioane de lei anul acesta pentru lucrări de modernizare a reţelei de gaz pe o lungime de peste 3,5 kilometri pe străzile: Zăvoiului, Carpaţi, Mioriţei, Uricani, Trestiei şi Calea Labului. Totodată, se va înlocui staţia de reglare măsurare a presiunii gazelor naturale amplasată pe strada Viilor, prin această investiţie urmărindu-se asigurarea calităţii serviciului de distribuţie pentru clienţii din zonă.

Alte investiţii importante pentru înlocuirea conductelor şi branşamentelor de gaze naturale din judeţul Alba vor fi derulate în Oarda (3,4 km) şi Miceşti (1,8 km).

Modernizarea sistemului de distribuţie a gazelor naturale reprezintă o preocupare permanentă a companiei Delgaz Grid, valoarea totală a investiţiilor prevăzute pentru acest an fiind de aproximativ 180 milioane de lei (37,8 milioane euro). La nivelul întregii companii, în acest an Delgaz Grid şi-a propus să modernizeze peste 350 kilometri de conducte şi branşamente gaze naturale. 

Despre Delgaz Grid

Delgaz Grid, compania de distributie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de circa 22.650 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de peste 81.500 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit circa 1,6 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2 miliarde de euro.

 

Despre Redacția ProAlba 30700 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*