
Consiliul Județean Alba, prin intermediul Convivium-ului Slow Food Alba Transilvania, asociație înființată de CJ Alba în a doua jumătate a anului 2011, s-a alăturat programului național ’’Școala altfel’’ promovând alimentația sănătoasă în rândul elevilor.
Luni, 2 aprilie și marți, 3 aprilie, aproximativ 60 de elevi din ciclul primar, de la Școala Generală „Mihai Eminescu” din Alba Iulia participă la o vizită de descoperire la Stupina Apidava din Blaj și la Brutăria Rustiq din Sântimbru, pentru a vedea, pe viu, cum se face pâinea tradițională și cum este obținută mierea de calitate.
„Prin aceste vizite vrem să promovăm hrana sănătoasă în rândul elevilor. Am ales să le prezentăm mierea pentru că toți copiii adoră dulciurile; majoritatea dulciurilor de pe piață sunt însă pline de zahăr și de alte ingrediente care, consumate fără discernământ, pot crea numeroase probleme de sănătate. De aceea, am ales să le prezentăm mierea, ca un desert alternativ sănătos, dar și ca un aliment cu numeroase virtuți. În al doilea rând, pâinea, este nelipsită de pe mesele tuturor. Vrem însă ca cei mici să înțeleagă cum se face pâinea tradițională și ce este o pâine de calitate, pentru a putea să aleagă întotdeauna un produs sănătos și hrănitor’’ a declarat Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.
În vizita de la stupină elevii vor afla o serie de amănunte despre viața albinelor, despre produsele stupului și despre numeroasele întrebuințări și efecte benefice ale mierii, un aliment sănătos și la îndemâna tuturor. La brutărie, elevii vor afla cum se face pâinea tradițională și chiar vor putea să se joace cu aluatul făcându-și propria pâine. Conceptul Slow Food promovează valorile consumului de hrană sănătoasă, gustoasă şi preţuită cinstit. Când alegem să consumăm o astfel de hrană, putem să susţinem atât un mod de viaţă tradiţional cât şi fermele mici şi mijlocii ale agricultorilor din zonă.
Fii primul care comentează