Ce fain: Charlie Chaplin, căpitanul Jack Sparrow și Vladimir Putin la Alba Iulia

Muzeul Național al Unirii Alba Iulia găzduiește în perioada 27 aprilie-10 iunie 2012 o inedită expoziție cu figuri de ceară, intitulată sugestiv Mit, ficțiune și realitate. Cu această ocazie vor fi expuse 38 de reprezentări în mărime naturală, aduse de la Muzeul Figurinelor de Ceara din Sankt Petersburg.

De semnalat că Muzeul Figurilor din Ceara, din ST. Petersburg (Rusia), este al doilea muzeu ca mărime, de acest profil, din lume, având o colecție de peste 1500 de piese. Dar, spre deosebire de celelalte muzee este specializat și în expoziții itinerante. Bazele muzeului au fost puse, conform unei frumoase traditii, de țarul Petru cel Mare, care, in 1705 a vizitat Țările de Jos, și acolo pentru prima oară a văzut figuri de ceara. Nu întâmplător, cea mai veche figură a Muzeului, care s-a păstrat până în prezent, a fost realizată în anul 1725 după masca mortuară a lui  Petru cel Mare, și poate fi vazută în prezent la Muzeul Ermitaj din ST.Petersburg.

La Alba Iulia, dintre cele 38 de figurine de ceară, care vor fi expuse, se remarcă cele ale lui Charlie Chaplin, căpitanul Jack Sparrow (Johnny Depp), Cleopatra, Albert Einstein, sau ale ultimilor doi președinți ruși Dimitri Medvedev și  Vladimir Putin.

O figurină se realizează în aproximativ 2-3 luni, depinde de complexitatea sa, iar la ea lucrează o echipă de specialiști (istorici, sculptori, designeri, croitori, coafori). Ceara folosită la confecționarea lor este una specială alcătuită 90% din ceară de albine, iar 10% dintr-un amestec special, care permite conservarea și păstrarea în timp a lucrării. De asemenea, ochii figurinelor sunt din sticlă, dinții din porțelan, iar părul este natural.

раскрутка сайтов продвижениескачать взлом вконтакте

Despre Redacția ProAlba 35051 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*