Calin Potor: Refacerea strazilor distruse de lucrari va fi o prioritate pentru mine

De nenumărate ori am atras atenția administrației locale din Alba Iulia asupra situației străzilor din municipiu, care sunt distruse de lucrări. Albaiulienii se confruntă în aceste zile cu un dușman de temut: gropile și șanțurile care le distrug mașinile.

Drumurile au devenit impracticabile în special în cartierele în care se execută diferite lucrări. Și totul din cauza nepăsării firmelor și a primăriei. Cei care au săpat șanțuri de-a latul și de-a lungul străzilor aveau obligația de a reface carosabilul. Era una din condițiile prevăzute în caietul de sarcini acceptat de societățile comerciale în momentul în care s-au dus la licitație. Dar pentru că nu le cere nimeni socoteală au lăsat tot orașul praf și pulbere.

Cetățenii sunt extrem de nemulțumiți, în special la Partoș, Oarda și Micești, unde străzile au devenit adevărate probe cu obstacole. Și sunt nemulțumiți pe bună dreptate: plătesc taxe și impozite dar nu pot circula pe străzi. Le spun un singur lucru acestor locuitori ai municipiului: starea străzilor va fi una din prioritățile primarului Călin Potor. În 2012 aceste drumuri trebuie refăcute, astfel încăt cetățenii să aibă un minimum de confort.

Toți am văzut sutele de gropi și de șanțuri în care cetățenii din municipiul nostru își distrug autoturismele. Sunt gropi în care îți rupi picioarele pieton fiind, să nu mai vorbim de circulația auto, care seamănă cu o cursă de off-road. Oamenii sunt nevoiți să își sacrifice sute de lei din bugetul familiei pentru a-și repara mașinile. Din banii puțini pe care reușesc să îi câștige cu greu mai dau bani și pentru reparații.

În tot acest timp firmele încasează zeci de milioane pentru lucrări, iar administrația se face că nu vede neplăcerile cauzate cetățenilor. Și de ce ar face acest lucru? Pentru a deranja firmele “prietene”?

Cetăţenii sunt nevoiţi să suporte de luni de zile calvarul drumurilor distruse de lucrările de apă şi canalizare pentru că firmele care execută lucrările fac ce le taie capul. Repet potrivit caietului de sarcini societăţile respective trebuiau să aducă drumul la starea iniţială. Dar primarul are alte probleme, să pozeze frumos pentru presă, nu să îi sancţioneze pe cei care nu respectă contractele.

Este tot mai evident dezinteresul actualei administraţii locale pentru rezolvarea problemelor cetăţenilor şi asigurarea unor condiţii de trai decente. Alba Iulia trebuie condusă de oameni serioşi, capabili şi preocupaţi de dezvoltarea oraşului şi de crearea unor condiţii decente de viaţă. Călin Potor împreună cu echipa USL este singura alternativă la dezastrul promovat de actuala conducere a municipiului.

CĂLIN POTOR,

Candidatul USL la Primăria Alba Iulia

topodinкак взломать пароль на телефоне

Despre Redacția ProAlba 35051 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*