Bursă a locurilor de muncă pentru deţinuţii din penitenciarul Aiud

bursa loc de muncaAsociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi Penitenciarul Aiud organizează vineri, 29 noiembrie, o bursă a locurilor de muncă pentru persoanele private de libertate. Bursa se va desfăşura în incinta Penitenciarului Aiud şi este organizată în cadrul proiectului „Tranziția spre libertate prin Centre Regionale de Incluziune Socială”. La acţiune vor participa peste 50 de persoane private de libertate interesate de oportunităţile de muncă existente la ora actuală, 10 angajatori din judeţul Alba, din domenii diverse de activitate, şi reprezentanţi ai Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Alba.

Bursa reprezintă primul contact al deţinutului care urmează să fie eliberat din penitenciar, cu un angajator. Acţiunea are ca scop sensibilizarea potenţialilor angajatori şi a comunităţii bursa loc de munca 2referitor la situaţia persoanelor condamnate sau care au executat pedepse privative de libertate. Se urmăreşte de asemenea stimularea participării persoanelor private de libertate la viaţa economică şi la viaţa în comunitate, atenuarea factorilor de risc ce conduc la marginalizarea şi excluderea socială a persoanelor aflate în detenţie sau care au executat pedepse privative de libertate, pregătirea persoanelor private de libertate în bursa loc de munca 1vederea susţinerii unui interviu de angajare, informare asupra locurilor de muncă şi cerinţelor angajatorilor.

Persoanele private de libertate participă încă din penitenciar la o serie de cursuri de calificare, iar stagiile de practică sunt realizate în ateliere de lucru organizate la nivelul penitenciarului. În prezent, un număr semnificativ de persoane private de libertate din cadrul penitenciarului Aiud lucrează în comunitate, integrarea în muncă fiind unul dintre factorii principali care contribuie la reintegrarea socială a persoanelor condamnate.

O acţiune similară a avut loc săptămâna trecută şi în Penitenciarul Târgu Mureş, la bursă participând 50 de persoane private de libertate şi 10 angajatori din judeţul Mureş.

Despre Redacția ProAlba 38064 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*