Bolile cronice și viața – III. Apa, aerul și fraierul

cormosAm plăcerea, în acest al treilea articol despre Starea Fizică și de Sănătate ( nu le rata pe celelalte), să-ți vorbesc despre alte două componente esențiale, care determină viața ta pe Planeta Albastră: Aerul și Apa. Nu întâmplător am folosit în titlu expresia: Apa, aerul și fraierul. Această zicere mai puțin uzitată are mai multe interpretări. Așa cum Aerul și Apa sunt foarte importante și fraierul se consideră fruncea. Adevărul este că acestea vor fi mereu la loc de cinste, pe când “fruncea” își cută obsedant grinda. Legat de sănătate tu cum ești!?! Mama Natura doar cu Aerul și Apa este o mare problemă, iar dacă Ființa Umană este la nivel de fraier, rezultă o relație ucigătoare. Începe să acumulezi cunoaștere despre minunea Aerului și a Apei și vei vedea că sunt și alți frați de cruce care dau întregul: Mama Natura și Ființa Umană. Așa, tu, fraierul, urci pe scara ierarhică, iar Planeta Albastră și tu însuți, noi toți, ne vom salva prin Iubire. Cum să nu fi cu Iubire cu Aerul și Apa, dar și cu Raza Soarelui, Hrana Vie și tot ce te înconjoară!

Ai văzut în celelalte două articole despre sănătate, că există o echipă: Mama Natura și Ființa Umană, care, la rândul lor, sunt întregire prin sudura dată de mai multe entități. Mama Natura, după Raza Soarelui, s-a constituit și a prins viață prin Aer și Apă și a continuat miliarde de ani să se transforme prin construcție și creație până în clipa de acum, când mulți, enorm de mulți, nu mai sunt Ființe Umane, sunt doar oameni. Energia Razei Soarelui a dat minunea vieții în aer, în apă, în pământ și pe pământ. Noi am uitat câtă importanță are Aerul și Apa. Și, tot mai accelerat, în ultimii o sută de ani, poluăm criminal Aerul și Apa, sevă a vieții pe această minunată planetă.

Fie că privim științific și tehnic sau religios, adică cu mintea sau sufletul, noi doar avem iluzia că suntem luminați, că știm și pricepem cum acționăm. De fapt, nu știm destule și nu pricepem mai de loc. În evoluția noastră spre convingere prin minte și suflet, ne-am poticnit în credințe dogmatice și chiar în habotnicie. Suntem manifești doar cu un trup sănătos, o minte luminată și sufletul împreună cu noi într-o evoluată lume mentală și spirituală. În realitate ne mințim conștient, dar mai ales inconștient, pentru că avem un Ego puternic, chiar malefic, care ne stăpânește, ne conduce. Fără să pun la colț ceea ce am învățat la școală, mai ales prin memorare, este bine să cuprinzi prin înțelegere că:

Aerul, vine cu oxigenul, energia ce ține viața, detoxifiind trupul, ajutând la eliminarea numeroaselor toxine din organism, pe care le acumulezi încă de la naștere. Tu, locuitor al acestei planete, cum privești relația ta cu Aerul? Știi cum să respiri? Ai auzit de terapie în natură, în zone mai puțin poluate, cu Aer curat, cu mult oxigen? Dacă ești mai în vârstă și te deplasezi mai greu, seara, când poluarea este mai scăzută, păzești fereastra deschisă, 10-15 minute, inspirând Aerul curat? Știi și pricepi ce înseamnă respirație domoală și profundă?   Nu uita că Aerul curat și Raza Soarelui înseamnă sănătate, redobândirea acesteia, și prin mișcare, plimbări în ritm alert, așa, chiar dacă ai ajuns la vârsta a treia, vei urca spre sănătate. Opus, lipsa de dinamică, existența unui mediu fără oxigen suficient, respirația superficială, afectează foarte mult organismul și prin faptul că nu reușești să elimini tot dioxidul de carbon, care, astfel, ajută și el la îmbolnăviri repetate, la apariția încă de la vârsta de 40-45 ani a bolilor cronice, a îmbătrânirii premature.

Nimeni nu spune să nu consulți și un medic, dar caută-l pe cel care te poate ajuta. Cine vorbește doar de medicație și operație, și nu pune pe primul plan și cele despre care ți-am spus în aceste ultime trei articole, este absolut necesar să reia ciclul de o viață: Educație – Experiență. Privește și vezi cine degajă sănătate și este fără stres! Cugetă și schimbă-ți viața! Niciodată nu este prea târziu!

Apa, pentru tine, este sursă de boală sau de sănătate? La fel ca și Aerul, dacă nu cunoști o serie întreagă de aspecte aparent banale, te poate duce în iad sau în rai. Și una și cealaltă pot fi un fel de card cu care poți deschide ușa unei vieți lungi și în deplină sănătate. Dar totul poate să fie și un chin. Dacă nu ai știut până acum, reține că noi avem un trup care conține aproximativ 70% apă. Se recomandă să consumi 8-10 pahare pe zi, sau 30-40 ml pentru fiecare kg. al trupului. Consumă cât mai multe legume și fructe proaspete, care conțin cea mai pură Apă. Pe lângă consum, Apa ajută enorm de mult la detoxificarea și curățirea pielii, cel mai mare organ, permițând eliminarea continuă și în cantități mari a toxinelor din corp. Băi cu Apă caldă și rece alternativ revigorează trupul, circulația și ajută sistemul nervos. Băile cu Apă sărată fierbinte, dar și consumul de Ape minerale trebuie făcute sub îndrumarea specialiștilor. Apa pură (plată, distilată) este esențială pentru tot ce înseamnă viață. Corpul fizic, trupul, dacă pierde 10% din cantitatea de Apă, generează o perturbare a funcționării organismului. Deshidratarea este un aspect deosebit de periculos. Lipsa unei cantități suficiente și zilnice de Apă, îngreunează eliminarea toxinelor și deșeurilor din corp cu efecte catastrofale și rapide.

Sunt extrem de multe de spus despre Aer și Apă. Sunt convins că am trezit interesul pentru cunoaștere în acest sens. Educația și Experiența cu privire la Starea Fizică și de Sănătate sunt necesare ca Aerul și Apa pentru viață. Dă dovadă de iubire de sine și atunci vei înțelege de ce cuprinderea cunoașterii se cuvine a fi transmisă tuturor celor din jurul tău. Aceste articole merită să fie împărtășite, și sunt atâtea alte mijloace de informare. Iubește-te! Reține, Educația și Experiența de viață, reprezintă Aerul și Apa, ale Corpului Non Fizic: Mintea și Sufletul!

Nu vorbesc despre tine, vorbesc cu tine! FII! Frică. Iubire. Iubire!

Dumitru Radu Cormoș – Dumidalba

Despre Redacția ProAlba 35877 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

1 Comment

  1. ” Mama Natura doar cu Aerul și Apa este o mare problemă, iar dacă Ființa Umană este la nivel de fraier, rezultă o relație ucigătoare”

    Asta este exprimare de intelectual stimate domn ?
    Cui va adresati in articol ?
    Semnat: Un fraier …

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*