Augustin Căpâlnaș, fost purtător de cuvânt al IPJ Alba, pare să fi călcat, din nou, strâmb. O poveste incredibilă, publicată de ziardecluj.ro

augustin capalnasEXCLUSIV! PROTEJATUL Mitropolitului Andrei, Augustin Căpâlnaș – divortat, condamnat la inchisoare, escroc dovedit – a oficiat azi o casatorie in aer liber la restaurantul Da Vinci, sfidand Sfantul Sinod! Avem POZE si o poveste INCREDIBILA!, este titlul unui material publicat de ziardecluj.ro, sub semnătura lui Liviu Alexa.

„Țineți-vă bine tabletele în mână, telefoanele țineți-le bine, pentru că urmează o poveste zguduitoare despre unul dintre cei mai apropiați oameni de la începuturile carierei înalte în Biserică a lui Andrei, un om care a dus impostura la nivelul incredibilului și care, deși trebuia să fie de foarte multă vreme caterisit, a fost recuperat de câțiva ani de Mitropolitul Andrei și adus la Cluj, unde, sub suverana conducere a Mitropolitului, impostorul, pe numele său Augustin Căpâlnaș, fost șofer, fost diacon al lui Andrei, divorțat din culpa sa și condamnat la închisoare cu suspendare printr-o sentință de 2 ani și 6 luni, se află bine mersi în Cluj-Napoca, ține crucea în mână, îmbracă haina preoțească și se bucură de toate privilegiile unui preot ortodox fără prihană.”, se arată în materialul publicat de site-ul din Cluj Napoca.

Căpâlnaș a absolvit în 1996 Facultatea de Teologie din cadrul UBB. Fiind arhidiacon al lui Andrei, Căpâlnaș a condus fără carnet mașina arhiepiscopului ani de zile, dar și-a dat seama că funcția este mult prea mică pentru el și că nu are unde să înainteze dacă rămâne tot șoferul lui Andrei. Este și motivul pentru care, în mod surprinzător, renunță la preoție în anul 2004 și face un simplu curs la Ministerul Administrației și Internelor. Practic, nu se cunoaște foarte clar care este forma de învățământ specifică pe care Căpâlnaș ar fi absolvit-o, cert este că ne trezim cu el în 2004 ca ofițer de relații cu publicul la Școala de Agenți de Poliție din Cluj-Napoca. În 2006 ajunge subinspector și purtător de cuvânt al Poliției Județene Alba.”, scrie Liviu Alexa, în articolul publicat în 29 iulie 2017.

Articolul complet, publicat de ziardecluj, poate fi citit AICI

Despre Redacția ProAlba 30705 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*