Alin Ignat: Resping categoric orice aberație fiscală prin care Ciolacu-PSD taie indemnizațiile de risc maternal și de maternitate ale femeilor din România

Ca deputat liberal de Alba, i-am transmis astăzi o interpelare premierului Ciolacu, prin care îi solicit să excludă, să excepteze de la plata CASS indemnizațiile de risc maternal și cele aferente concediului de maternitate (prenatal și postnatal), venituri introduse în această categorie printr-o “șopârlă” din OUG 115/2023.

Sprijin fără rețineri orice demers care să reducă frauda evidentă din zona concediilor medicale, dar nu îmi pot imagina că există cineva întreg la minte care să creadă că o sarcină cu risc sau starea de graviditate pot fi mimate, după cum un pacient oncologic, să luăm alt exemplu, nu poate disimula cancerul.

Sau poate domnul Ciolacu, domnul Rafila or avea astfel de convingeri sinistre.

L-am întrebat pe premierul Ciolacu dacă a terminat de decontat, la zi, toate concediile de risc maternal și de maternitate către angajatori, din moment ce a decis că a rezolvat toate problemele, rămânând doar să dea năvală în buzunarele gravidelor și lăuzelor din România.

Voi depune un amendament la legea de aprobare a OUG 115/2023, prin care să eliminăm această aberație socialistă. Dacă amendamentul va fi respins, nu voi vota ordonanța, o spun direct.

În activitatea mea, nu există dubla măsură, eschiva sau lipsa de asumare. Sunt un parlamentar de la care știți exact, milimetric, la ce să vă așteptați: la decență, la seriozitate și la rezultate.

Așa înțeleg să vă reprezint în Parlament.

Alin Ignat, deputat PNL de Alba

Despre Redacția ProAlba 36834 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*