Albaiulianca Raluca Andreea Stan printre premianții Arhivelor Naționale

Organizată pe două secţiuni, Cercetători şi Studenţi, ediţia din 2011 a Premiilor Arhivelor Naţionale ale României a avut drept scop stimularea tinerilor cercetători care frecventează sălile de studiu.

 Această a doua ediţie a concursului a adus pentru judeţul Alba un binemeritat premiu III la categoria Studenţi, câştigat de Raluca Andreea Stan. Realizarea este cu atât mai remarcabilă cu cât premianta este , de fapt, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia,

Materialul premiat se intitulează Pe urmele preoţilor, în căutarea istoriei… şi este o cercetare demografică realizată pe baza informaţiilor din registrele de stare civilă ale Parohiei greco-catolice Alba Iulia Lipoveni, corespunzătoare perioadei 1898-1908, păstrate la Serviciul Judeţean Alba al Arhivelor Naţionale. Aceste registre au putut fi studiate datorită protocoalelor intitulate „Rădăcinile mele”, încheiate cu instituţii de învăţământ, în care se urmăreşte realizarea de către elevi a unor referate şi comunicări, în domeniile demografie istorică şi genealogie, pe baza documentelor cercetate.

Premiul constă în primirea a 3 publicaţii elaborate de Arhivele Naţionale şi dreptul de a obţine gratuit reproduceri după documente consultate în sălile de studiu ale Aparatului Propriu al Arhivelor Naţionale şi/sau ale Serviciilor/Birourilor Judeţene ale Arhivelor Naţionale, la alegere, între 100 de file xeroxate sau 5 zile lucrătoare de fotocopiere cu mijloacele cercetătorului.

продвижениескачать взлом

Despre Redacția ProAlba 35073 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*