Aiud: Consiliul Local a aprobat înfiinţarea “Consorţiului Şcolar Aiudean”

Consorţiul Şcolar, care cuprinde toate unităţile de învăţământ de pe raza municipiului Aiud, s-a constituit prin contractul de parteneriat încheiat în ianuarie 2012, după ce, în luna noiembrie a anului trecut, Consiliul Local îşi exprimase acordul cu privire la acest demers.

 În urma avizului favorabil al CL Aiud şi a constituirii consorţiului şcolar, directorul Şcolii Generale „Ovidiu Hulea” a obţinut avizul de oportunitate al Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba pentru înfiinţarea „Consorţiului Şcolar Aiudean”, al cărui secretariat, în perioada 2012-2013, va fi asigurat de Colegiul Tehnic, prin directorul Iulian Vântu, de Colegiul Naţional „Titu Maiorescu”, prin directorul instituţiei, Gabriela Gâlea, în perioada 2013-2014, şi de Constantin Groza, directorul Şcolii Generale „Ovidiu Hulea”, în perioada 2014-2015.

 Conform Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011, consorţiile şcolare, ca parteneriate între unităţile de învăţământ, permit mobilitatea personalului didactic între instituţiile care fac parte din consorţiu, utilizarea în comun a resurselor de care dispun unităţile de învăţământ, precum şi lărgirea oportunităţilor de învăţare oferite elevilor. În şedinţa din 29 februarie, Consiliul Local Aiud a votat pentru înfiinţarea Consorţiului Şcolar Aiudean, o idee susţinută de primarul Mihai Horaţiu Josan, dar şi de reprezentanţii unităţilor de învăţământ de pe raza municipiului Aiud.

сайтавзлом почтовых ящиков mail ru

Despre Redacția ProAlba 35073 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*