Acțiune de amploare a polițiștilor și jandarmilor din Alba. Amenzi de peste 63.000 de lei, în două zile

În perioada 15 – 16 septembrie 2023, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.

În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 1157 de persoane și au fost verificate 778 de autovehicule.

Au fost constatate 274 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 63.355 lei. Au fost retrase 12 certificate de înmatriculare și au fost reținute 10 permise de conducere.

Au fost efectuate 457 de testări privind consumul de alcool și droguri, iar polițiștii au constatat 12 infracțiuni.

Acțiunile desfășurate au avut și o componentă informativ- preventivă prin care polițiștii le-au reamintit conducătorilor auto noile modificări legislative în materie penală.

Conducătorii auto au fost conștientizați în legătură cu riscurile reprezentate de conducerea autovehiculelor sub influența alcoolului sau a drogurilor și au fost informați în legătură cu modificările legislative recente, care se referă la faptul că persoanele care conducând fără drept, sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, provoacă accidente rutiere, soldate cu decesul vreunei persoane, vor fi condamnate cu executarea pedepsei. Deci, în cazul acestora nu este posibil ca instanța de judecată să  dispună suspendarea executării pedepsei.

Despre Redacția ProAlba 35170 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*