9 candidați din Alba au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă, la a doua probă a BAC-ului

La a doua probă scrisă a examenului național de bacalaureat (sesiunea august – septembrie 2020), proba E).c) – proba obligatorie a profilului (Matematică/Istorie) desfășurată astăzi, 24 august, în județul Alba au participat 337 de candidați din 451 înscriși.
Nu s-au prezentat 114 candidați, în timp ce 9 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Niciun candidat din județul Alba nu a avut temperatura peste 37.3 ̊C.
Subiectele și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.
Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar:
26 august: proba la alegere a profilului și specializării – E.d)
27 august: proba la Limba și literatura maternă – proba E.b)
Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.
La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).
Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.
Despre Redacția ProAlba 38064 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*