28-30 iunie: Conferința internațională CLIE-2024, la UAB. Cercetători și doctoranzi din 5 țări discută pe tema impactului inteligenței artificiale asupra limbajului

Facultatea de Istorie, Litere și Științe ale Educației, din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, prin Centrul de Cercetare și Inovare în Educația Lingvistică – CIEL, alături de universități partenere din Uniunea Europeană și Balcanii de Vest, organizează în perioada 28-30 iunie conferința internațională CLIE-2024 (The Conference on Linguistic and Intercultural Education, a 13-a ediție) pe tema educației lingvistice și interculturale. Conferința reprezintă un forum de dezbateri academice și o platformă de diseminare a rezultatelor cercetărilor celor mai inovatoare din sfera legăturii indisolubile dintre limbă și cultură, a necesității înțelegerii și acceptării diversității și alterității la nivel global.

Ediția din acest an a conferinței propune o temă specială pentru discuții și dezbateri, și anume Impactul inteligenței artificiale aspura limbii și a limbajului în activitățile de predare/învățare, traducere și comunicare interculturală.

La eveniment vor participa 10 cadre didactice și tineri cercetători din Bosnia și Herțegovina, Italia, Portugalia, Kazakhstan, 38 de participanți din 9 universități din România, precum și 26 de participanți din universitatea gazdă.

În cadrul conferinței vor avea loc și trei mese rotunde în cadrul cărora doctoranzi și tineri cercetători din țară și din străinătate își vor disemina rezultatele cercetărilor în curs. Totodată, ediția din acest an a CLIE-2024 propune o serie de ateliere dedicate studenților, pe teme specifice din domeniul științelor limbajului în contextul actual, puternic influențat de dezvoltarea inteligenței artificiale.

Deschiderea va avea loc vineri, 28 iunie, la ora 9:00, în Sala Senatului, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Palatul Apor.

Despre Redacția ProAlba 38461 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*