24-26 mai: Poftiți la Zilele Orașului Alba Iulia! Vezi programul evenimentelor

Aguila Sophia 2În ultimii ani a devenit un exerciţiu de obişnuinţă, de util şi agreabil, pentru locuitorii municipiului Alba Iulia organizarea Zilelor Oraşului. Această manifestare a devenit de-a lungul timpului un reper pentru existenţa noastră ca urbe şi pentru identitatea noastră ca şi comunitate. Anvergura maximă pe care am dat-o acestei sărbători nu ar fi fost niciodată posibilă fără sprijinul şi implicarea principalilor agenţi economici din Alba Iulia, în calitatea lor de colaboratori şi de garanţi ai succesului.

Şi în acest an, am dorit să le oferim locuitorilor municipiului Alba Iulia, clipe de răgaz, de încântare şi un prilej de bucurie prin organizarea unei noi ediţii a Zilelor Oraşului, sărbătorite în în Piata Cetăţii, intre 24-26 mai.

Aguila Sophia 3Satisfacţia celor trei zile petrecute împreună va fi intensa si asta in buna masura datorita artistilor prezenti la Alba Iulia care domina topurile muzicale nationale, dar si prin legatura deosebita cu spectacolele de strada cu care albaiulienii s-au obisnuit in ultimii doi ani.

Traseul de la Poarta a IV a pana la Piata Cetatii va fi animat vineri seara incepand cu orele 19 de catre cei ce alcatuiesc obisnuita parada a Zilelor Orasului. Proiectele cultural istorice concepute de catre MNUAI si Colegiul Militar Mihai Viteazul vor inaugura zilele orasului din acest an printr-o reprezentatie oferita de Garda Romana si elevii colegiului militar, imediat dupa parada. Asadar cei ce se simt legati de aceste produse turistice devenite pentru multi ipostaze obisnuite, ii pot admira pe romani si pe daci intr-o confruntare de sarbatoare. Seara de tabarka 4vineri va continua cu un concert marca Elena Gheorghe pe scena din Piata Cetatii incepand cu orele 21.00. Momentul urmator sta sub semnul expresiei “gigant” si este semnat de catre spaniolii de la Carros de Foc. Inca din 1994, trupa a incantat milioane de oameni cu spectacolele de strada pe care le-a sustinut, avand o componenta mare si formatul unui spectacol itinerant. Cea mai importanta caracteristica a muncii lor o reprezinta Gigantii, ce combina sculpturamobila cu diferite discipline artistice, ca echilibrul, acrobatiunile aeriene, coreografie ritmica cu foc, spectacole, muzica, film, tot ceeace inglobeaza un spectacol uimitor. Trupa a reprezentat Spania la diferite festivaluri nationalesi internationale de teatru de strada, la Madrid, Valencia, Ibiza, in Romania, Olanda, Italia, Maroc, Franta etc. Albaiulienii vor avea parte de un spectacol de o ora in seara de vineri intitulat Acvila Sophia. Acvila Sophia este un gigant ce pare real iar marimea ei da un impact vizual extraordinar, datorita celor 8 m ale deschiderii aripilor. tabarka 3Deasupra acestuigigant mobil sta un luptator, care pare a ghida pasarea, ridicand-o deasupra publicului pana la 6 m inaltime. 5 fete razboinice presteaza un spectacol artistic cu foc pemuzica dinamica. Dintr-o data, pasarea isi ia zborul si ia ingheare un acrobat ce face acrobatii aeriene. Finalul zilei apartine celor de la Taxi care ne vor tine in priza pana la miezul noptii in Piata Cetatii.

Dimineata zilei de sambata inseamna o atmosfera academica deplina, incarcata de emotie pentru studentii Universitatii 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, in cadrul ceremoniei de absolvire a promotiei 2013. Parada universitarilor va ajunge la orele 10.00 in Piata Cetatii pornind de la Casa de Cultura a Studentilor. Pentru ca nu exista copilarie fara povesti si n-ar trebui sa existe niciun copil care sa nu invete, chiar si  de la o papusa, manuita de un actor, ca povestile se pot trai si ca viata inseamna si altceva decat problemele oamenilor mari, inseamna bucurie, optimism, zambete si prieteni, de la orele 11.00 artistii Teatrului Prichindel vor sustine pe scena spectacolul “Cei trei muschetari”. Pentru iubitorii sportului Zilele Orasului din acest an tabarka 2marcheaza doua evenimente importante Cupa Zilele Municipiului la Tenis de Camp desfasurata la baza ProLinca (ora de incepere 9) si proiectia gigant a finalei UEFA Champions League in curtea interioara a Palatului Principilor. O frantura de istorie aurita va putea fi surprinsa de cei pasionati in cadrul expozitiei Bratarilor Dacice, accesul fiind gratuit exclusiv pe perioada zilelor orasului la MNUAI. Expozitia poate fi vizitata incepand cu orele 12.00. Legatura speciala dintre Alba Iulia si municipiul Chisinau va fi valorizata de aceasta data prin talentul muzicienilor din trupa Gandul Matei, artisti deveniti modele pentru generatia tanara de peste Prut. Pentru cei mai curajosi dintre albaiulieni orele 22.00 inseamna intalnirea cu un alt spectacol al spaniolilor de la Carros de Foc. Un spectacol dominat de contrarii, cu ingrediente ce vor starni senzatii inedite celor care vor insoti Tabarka. Spectacolul “Tabarka” are ca tema principala naufragiul unui vas, devenit metafora singuratatii si agonia pierderii iubirii. Puterea raului o constituie declansarea complotului, principalele personaje fiindAmiralul si iubitalui. Pericolele inconjoara cuplul, care lupta impotriva capriciilor Mamei Natura, pentru a supravietui. (spectacol recomandat cu acordul parintilor copiilor sub varsta de 12 ani). Show-ul Connect-R va incheia ziua de sambata.

Aguila Sophia 1Ca in fiecare an evenimentul Urbis Grates  reuneste la Sala Unirii pe unii dintre cei mai merituosi albaiulieni, prilej de a le multumi in numele comunitatii pentru munca si activitatea in folosul acesteia. Evenimentul va avea loc in ziua de 26 mai incepand cu orele 10.00 la Sala Unirii. Cei mai matinali dintre micuti vor avea parte in dimineata zilei de duminica de intalnirea cu trupa de animatie stradala Zurli din Bucuresti. Datoria parintilor este sa ajunga la orele 11.00 in Piata Cetatii, pentru ca micutii sa nu rateze intalnirea cu niste artisti frumosi si veseli. Un reper constant in zilele orasului il reprezinta concertul de folclor, programat in aceasta editie duminica la orele 17.00, pe scena amplasata pe strada Muzeului. Pentru ca asteptarile publicului sa fie deplin satisfacute seara de duminica va fi una la superlativ dpdv muzical prin doua concerte de exceptie: Bere Gratis si Stefan Banica Junior. Cum Alba Iulia a demonstrat ca focurile de artificii pot fi cu adevarat speciale, finalul zilelor orasului din acest an va fi deosebit de intens. Poarta a III a a Cetatii si intreaga zona a zidurilor din stanga si dreapta edificiului arhitectural constituie, in premiera, punctul de lansare a spectacolului pirotehnic.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Alba Iulia

Mai jos puteți găsi programul evenimentelor:

VINERI, 24 MAI 2012

14:00     WEEKEND ŞAHIST ALBAIULIAN

Turneu de şah – Clubul municipal de şah

19:30     DESCHIDEREA OFICIALĂ A ZILELOR ORAŞULUI – PARADA CETĂŢII ALBA CAROLINA

Traseu: Pietonala Mihai Viteazul – Piaţa Cetăţii

20:00     DANSURI MEDIEVALE

Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” Alba Iulia / Piaţa Cetăţii

20:10     SPECTACOL GARDA ROMANĂ

Garda romană a Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia /  Piaţa Cetăţii

21:00     ELENA GHEORGHE & BAND

Concert / Scena 1 Piaţa Cetăţii

22:00     ACVILA SOPHIA

Spectacol itinerant cu car alegoric – Compania „Carros de Foc” Spania / Pietonala Mihai Viteazul – Piaţa Cetăţii

23:00     TAXI

Concert / Scena 1 Piaţa Cetăţii

SÂMBĂTĂ, 25 MAI 2012

09:00     WEEKEND ŞAHIST ALBAIULIAN

Turneu de şah – Clubul municipal de şah

09:00     CUPA „ZILELE MUNICIPIULUI ALBA IULIA” LA TENIS DE CÂMP

Turneu tenis de câmp / Baza sportivă Pro Linca

09:30     PARADA ABSOLVENŢILOR UNIVERSITĂŢII „1 DECEMBRIE 1918” ALBA IULIA

Traseu: Casa de Cultură a Studenţilor – Piaţa Cetăţii

10:00     CEREMONIA DE ABSOLVIRE A PROMOŢIEI 2013 A UNIVERSITĂŢII „1 DECEMBRIE 1918” ALBA IULIA

Scena 1 Piaţa Cetăţii

10:00     CUPA „ZILELE MUNICIPIULUI ALBA IULIA” LA FOTBAL

Turneu fotbal / Baza sportivă Ampoi II

12:00     MICII MUSCHETARI

Spectacol Teatrul de Păpuşi „Prichindel” Alba Iulia / Scena 1 Piaţa Cetăţii

13:00     LA HOTARELE ROMEI – DACI, CELŢI, VANDALI

Vernisaj expoziţie brăţările dacice / Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia

20:00     BĂRBIERUL DIN SEVILLA

Spectacol operă cu marionete gigant / Piaţa Cetăţii

21:00     GÂNDUL MÂŢEI

Concert / Scena 1 Piaţa Cetăţii

22:00     TABARKA

Spectacol itinerant cu car alegoric – Compania „Carros de Foc” Spania / Pietonala Mihai Viteazul – Piaţa Cetăţii

22:45     FINALA UEFA CHAMPIONS LEAGUE

Proiecţie meci fotbal / Curte interioară Palatul Principilor

23:00     CONNECT-R

Concert / Scena 1 Piaţa Cetăţii

DUMINICĂ, 26 MAI 2012

08:30     WEEKEND ŞAHIST ALBAIULIAN

Turneu de şah – Clubul municipal de şah

09:00     CUPA „ZILELE MUNICIPIULUI ALBA IULIA” LA TENIS DE CÂMP

Turneu tenis de câmp / Baza sportivă Pro Linca

10:00     CUPA „ZILELE MUNICIPIULUI ALBA IULIA” LA FOTBAL

Turneu fotbal / Baza sportivă Ampoi II

10:00     URBIS GRATES

Decernare diplome de excelenţă / Sala Unirii

11:00     ZURLI

Spectacol de animaţie pentru copii / Piaţa Cetăţii

12:00     BUCURIA  DANSULUI

Şcoala de dans modern Chirilă / Scena 2, strada Muzeului

12:45     CONCERT FANFARĂ

Fanfara Augustin Bena /  Scena 2, strada Muzeului

17:00     WEEKEND ŞAHIST ALBAIULIAN

Festivitate premiere turneu de şah – Clubul municipal de şah

17:00     ARMONIA FOLCLORULUI

Spectacol muzică populară (Ansamblul „60 Plus”, Leontina Fărcaş şi „Muguri de Tezaur”, Ansamblul „Augustin Bena”, Ioan Bocşa şi Ansamblul „Icoane”) /  Scena 2, strada Muzeului

19:00     VOICES

Gala Laureaţilor Concursului Naţional de Muzică Uşoară pentru Tineri şi Studenţi /  Scena 2, strada Muzeului

20:30     CORINA CHIRIAC

Concert /  Scena 2, strada Muzeului

21:00     BERE GRATIS

Concert /  Scena 1, Piaţa Cetăţii

22:00     ŞTEFAN BĂNICĂ JR.

Concert /  Scena 1, Piaţa Cetăţii

23:00     SIMFONIA FOCULUI

Spectacol de artificii / Poarta a III- a a Cetăţii

Despre Redacția ProAlba 33668 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

3 Comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*