INTERVIU Alina Morariu! Pionierul programelor Kangoo Jumps în Bahrain, implementează această activitate la Alba Iulia

Alina, îți propun să începem acest interviu prin a ne spune câteva cuvinte despre tine…

Înainte de toate aș preciza faptul că sunt pionierul programelor Kangoo Jumps în Bahrain, încă din anul 2012, și că mă consider o pătimașă în ceea ce privește sportul și nutriția. Totul a început din pasiune iar aceasta s-a transformat, rapid, într-o afacere de succes în Orientul Mijlociu. În clipa de față, am decis să implementez aceste programe și acasă, la Alba Iulia, iar motivul este unul pe cât de simplu, pe atât de util fiecăruia dintre noi: avem, cu certitudine, nevoie de o oră de pauză din agitația cotidiană. O oră în care trebuie produsă endorfina (hormonul fericirii), răstimp în care ne putem relaxa mintea și trupul. Acest lucru este vital și pentru trecerea către o alimentație sănătoasă, așa că e o situație win-win.

De ce programele Kangoo Jumps și nu altceva?

Răspunsul e acesta: „exerciţiile cu sărituri sunt cele mai eficiente şi utile exerciţii inventate vreodată de om.” Este concluzia unui studiu efectuat de N.A.S.A și motivul care m-a determinat să mă documentez în legătură cu programele de fitness executate pe ghetele rebound Kangoo Jumps. Am descoperit,astfel, multiple beneficii din care amintesc doar o parte: îmbunătățirea sistemului cardiovascular, a celui osos, corectarea anumitor probleme ale coloanei/încheieturilor (acest lucru este realizabil prin sistemul arcului care, prin compresie, scade șocul pe încheieturi cu până la 80%) și o ardere calorică mult mai mare, datorată volumului crescut de oxigen folosit pe parcursul unei ore. De asemenea, aș adăuga că minimul caloric consumat pentru un începător, care nu a mai participat niciodată la un astfel de antrenament, este de 600 kcal/h.

Este o activitate care, în opinia ta, dă dependență? Una mai mult decât sănătoasă, desigur…

În ceea ce mă privește dar pot spune că și legat de sutele de persoane cu care am lucrat în Bahrain, procentul e de 100%. Am ales aceste programe fiindcă nici un alt tip de clasă ori activitate nu a reușit să mă motiveze și să îmi ofere atâtea beneficii pentru un stil de viață sănătos. Cunosc oameni care, după 2 sau 3 luni în care au mers la sală, nu au mai făcut-o minim un an. Fie din lipsă de voință, fie pentru că, unora, la un moment dat, li se pare plictisitor. În opinia mea, încercând Kangoo Power, abia aștepți următoarea oră de antrenament. Drept urmare, motto-ul este „Have Fun, Getting Fit”!

Multă lume consideră că aceste programe sunt destinate doar femeilor…

Nimic mai greșit. Este o activitate de care pot beneficia, deopotrivă, și bărbații. Lipsa de documentare poate duce la ideea preconcepută că programele Kangoo Jumps® sunt doar o „țopăială” pe niște ghete ciudate, destinată strict fetelor. Studiile arată însă că programele Kangoo Power ®, Kangoo Kick and Punch®, Kangoo Dance®, Kangoo Boot Camp®, Kangoo Discovery ® sunt complexe, îmbinând antrenamentul aerobic cu cel pe intervale de intensitate. Ele sunt destinate atât începătorilor, cât și sportivilor cu experiență. De asemenea, sistemul IPS (Impact Protection System), adică sistemul arcului care absoarbe șocul pe încheieturi, este gândit și studiat de-a lungul multor ani. Astfel, aceste clase pot aduce, pe lângă beneficiile terapeutice și o stare generală de bine. De altfel, produsul a început să fie folosit acum 20 de ani doar în scop de recuperare medicală, ulterior fiind practicat la scară largă în toată lumea.

Revenind la Alba Iulia, aici unde vrei să implementezi această actvitate, cum pot proceda oamenii interesați de aceste programe? Fie că doresc un tonus bun, fie că ar dori beneficii terapeutice…

Programul inițial se desfășoară, în fiecare zi de marți și joi, începând cu ora 19.00, la sala Fit Gym (o sală deschisă pentru toate vârstele, dotată cu aparate cardio, fitness și studio pentru clase), din cartierul Cetate, pe Bulevardul Transilvaniei, deasupra magazinului Profi (evident, ne găsiți și pe Facebook la adresa Kangoo Club Alba). În plus, cei care sunt interesați și de un program de alimentație sănătoasă, mă pot găsi și la cabinetul de nutritiție situat pe strada Closca, în incinta cabinetului SPA IMPLANT. Programarile, atât pentru clasele de Kangoo Jumps cât și pentru programele de nutriție pot fi făcute telefonic la numărul 0754.677.551

 

 

Despre Redacția ProAlba 32124 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*