10-11 octombrie: Instruire regionala in domeniul utilizarii energetice a biomasei forestiere desfasurata in cadrul proiectului PromoBio

adr centruAgentia pentru Dezvoltare Regionala Centru (ADR Centru) si Institutul de Studii si Proiectari Energetice Bucuresti (ISPE) au deosebita placere de a va invita sa participati la seminarul regional de instruire in domeniul utilizarii energetice a biomasei forestiere, organizat in perioada 10 – 11 octombrie la Brasov.

Seminarul face parte din seria de activitati prevazute in cadrul proiectului ,,Promovarea Initiativelor Regionale in domeniul Bioenergiei  – PromoBio, co-finantat din programul Intelligent Energy Europe. PromoBio este coordonat de Institutul de Cercetari Forestiere din Finlanda (METLA), iar alaturi de ADR Centru si ISPE in proiect sunt partenere si alte organizatii din Finlanda, Austria, Polonia si Slovacia. Acest proiect isi propune sa sprijine initiativele regionale in domeniul utilizarii bioenergiei din trei regiuni tinta din Romania, Polonia si Slovacia. Puteti gasi informatii suplimentare despre proiectul PromoBio accesand website-ul proiectului www.promobio.eu.

Una din modalitatile concrete de sprijinire a initiativelor in domeniul bioenergiei prevazute prin proiectul PromoBio este oferirea de cursuri de scurta durata actorilor regionali interesati de dezvoltarea unor proiecte in acest domeniu (autoritati publice locale, agentii locale ale energiei, operatori economici in domeniul producerii energiei etc.). Instruirea ofera pe langa pregatirea teoretica de baza, posibilitatea vizitarii unor centrale termice ce functioneaza pe baza de biomasa. Cursurile vor fi sustinute de cadre didactice cu experienta din cadrul Facultatii de Silvicultura a Universitatii Transilvania Brasov, care anterior au participat la instruiri si schimburi de bune practici in Austria si Finlanda pe tema valorificarii energetice a biomasei lemnoase. Participantii vor primi suporturi de curs tiparite si in format electronic.

Seminarul de instruire se va desfasura in sala de de conferinte a hotelului Kolping, situat in Brasov, strada Sándor Petőfi nr. 27. Temele abordate de lectori in prima zi a instruirii vor viza: fluxuri tehnologice in exploatarea lemnului cu destinatie energetica, producerea si distributia biomase forestiere cu destinatie energetica, Economia unei afaceri de producere a energiei din lemn.  In data de 11 octombrie, participantii la curs vor vizita centrala termica a societatii Losan Romania SRL din Brasov.

Despre Redacția ProAlba 31359 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*