Ziua Carierei la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia

scoala avram iancuElevii claselor a VII-a și a VIII-a de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia au participat, în această săptămână, la două activități din cadrul proiectului Ziua Carierei, care au avut ca scop orientarea spre un anumit liceu, precum și alegerea unei profesii, în funcție de abilitățile, aptitudinile și dorințele acestora.

Coordonate de  psihologul școlar, Ildiko Szilagyi în colaborare cu diriginții Gabriela Marina, Iulia Calistru, Ioana Toma, Simona Florea și Maria Frățilă, aceste activități fac parte dintr-un proiect mai amplu care a debutat în primul semestru cu acțiunea O zi în umbra părinților,  fiind un bun prilej pentru elevi de a petrece o zi la locul de muncă al unuia dintre părinți.

La prima activitate din semestrul al II-lea, care s-a desfășurat miercuri, 5 aprilie, au fost invitați reprezentanți ai liceelor din municipiu, atât elevi, foști absolvenți ai Școlii „Avram Iancu”, cât și profesori din Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan”Alba Iulia, Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” și Colegiul Tehnic „Alexandru Domșa”. Aceste licee au fost selectate pe baza opțiunilor exprimate de elevii din clasele a VIII-a, în urma chestionarelor aplicate la începutul anului școlar.

Consilierul psihopedagog al școlii, Ildiko Szilagyi, le-a vorbit elevilor despre importanța orientării în carieră, pașii care trebuie urmați, factorii decizionali în alegerea unei profesii.

Profesorii din liceele albaiuliene au prezentat oferta educațională, iar elevii invitați la această întâlnire le-au împărtășit celor din gimnaziu momente din  experiența lor personală și motivele care au condus la alegerea unui anumit profil.

La cea de-a doua activitate desfășurată joi, 6 aprilie, sub forma unei mese rotunde, au fost invitați să participe părinți ai elevilor din clasele a VII-a, care sunt de profesie medici, stomatologi, ingineri constructori, arhitecți, informaticieni sau avocați. Aceștia au fost selectați în funcție de opțiunile manifestate de elevi în cadrul orelor de dirigenție.

Explicațiile și exemplele oferite de părinți au fost extrem de utile elevilor, ajutându-i astfel în alegerea unei viitoare cariere. Elevii participanți au putut să adreseze întrebări părinților, apreciind această activitate, pe care au considerat-o foarte utilă pentru dezvoltarea lor personală. De asemenea, elevii au realizat, pliante și afișe cu profesiile pe care doresc să le urmeze.

 

 

Despre Redacția ProAlba 31359 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*