Zeci de intervenții ale pompierilor din Alba în minivacanța de Crăciun

În minivacanța de Crăciun, în perioada 22-26 decembrie 2018 subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba au intervenit pe raza județului Alba, astfel:

 1. Detașamentul de pompieri Aiud a intervenit duminică seara, pe str. T. Vladimirescu din mun. Aiud, la un accident rutier în care au fost implicate un tractor, un autocamion și un autoturism. Ca urmare a accidentului au existat trei victime, două dintre acestea fiind încarcerate. Pompierii militari au acționat cu două autospeciale de intervenție și o ambulanță SMURD.
 2. Detașamentul de pompieri Alba-Iulia a intervenit duminică seara, pe șoseaua de centură a municipiului, la un accident rutier în care a fost implicat un autoturism răsturnat. Pompierii militari au acționat cu o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD. În urma accidentului a existat o singură victimă neîncarcerată.
 3. Detașamentul de pompieri Alba-Iulia a intervenit luni seara, pe str. Gheorghe Pop de Băsești din mun. Alba-Iulia, la un accident rutier, pentru asigurare măsuri PSI, în care au fost implicate două autoturisme. Pompierii militari au acționat cu echipajul de descarcerare, a existat o singură victimă.
 4. Garda de intevenție Sebeș a intervenit marți dimineața, pe str. Principală din loc. Șibot pentru stingerea unui incendiu la un adăpost temporar. Pompierii militari au acționat cu două autospeciale de intervenție și o ambulanță SMURD. Ca urmare a acestui incendiu adăpostul temporar a ars în totalitate. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă folosirea de combustibil neadecvat.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba reaminteşte cetăţenilor:

 • se interzice folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate;
 • depozitarea materialelor combustibile se face la o distanţă mai mare de un metru faţă de sobele metalice şi de 50 de cm la sobele din cărămidă sau teracotă;
 • în faţa uşiţei de alimentare a sobei pardoseala combustibilă se protejează cu o tavă sau tablă metalică având dimensiunile de minim 70X50 cm;
 • cenuşa rezultată de la mijloacele de încălzire se evacuează periodic intr-un loc stabilit şi amenajat în acest scop, fără pericol de incendiu şi numai după ce se sting complet resturile de jar.
 1. Garda de intevenție Sebeș a intervenit miercuri, pe str. Principală din loc. Petrești pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o magistrală de gaz produs în urma unui accident rutier. Pompierii militari au acționat cu două autospeciale de intervenție și o ambulanță SMURD. Incendiul s-a extins la un stâlp de telefonie, vegetație uscată și la anvelopele autoturismului. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă coliziunea dintre autoturism și țeava de gaz.
 2. Garda de intervenție Sebeș și Detașamentul de pompieri Alba-Iulia au intervenit miercuri dimineața, pe str. Ștefan cel Mare din localitatea Vințu de Jos, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case de locuit, proprietatea lui M.T. Pompierii militari au acționat cu patru autospeciale de intervenție și o ambulanță SMURD, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Vințu de jos. Ca urmare a acestui incendiu, a ars acoperișul casei de locuit confecționat din lemn și țiglă pe o suprafață de aproximativ 120 mp, diferite materiale textile și bunuri aflate în mansardă. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile aflate în jur.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba reaminteşte cetăţenilor:

 • Verificarea, repararea, izolarea termică și curațarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
 • Coșurile de fum trebuie curațate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
 • Coșurile de fum trebuie izolate termic față de elementele combustibile ale planseului sau acoperișului (grinzi, astereală de lemn și altele asemenea).

          Echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Unirea” al județului Alba au intervenit, în  perioada 22-26.12.2018, la 77 de solicitări medicale.

 

 

Despre Redacția ProAlba 38452 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*