Weekend de coșmar pe șoselele din Alba. Trei morți și un rănit grav

accidentNerespectarea legislaţiei rutiere în vigoare a condus, la producerea, în acest sfârşit de săptămână, a trei accidente de circulaţie grave, în care au decedat trei persoane şi o alta a fost rănită grav.

Primul accidentul s-a produs sâmbătă, 14 septembrie, ora 16.35, pe DN 7, la km 351+900 metri, în afara localității Şibot, când Ioan C., de 44 ani, din Hunedoara, în timp ce a condus un autoturism proprietate personală, a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune cu un autotractor care tracta o semiremorcă, ansamblu condus de Claudiu A., de 37 ani, din Vîlcea. In urma impactului autoturismul condus de Ioan C. a fost proiectat într-un alt  autoturism, condus în acelaşi sens de Elena A., de 38 ani, din Timişoara. Ca urmare a accidentului, Ioan C. şi Ana C., de 41 ani, din Hunedoara, pasageră în autoturismul condus de Ioan C. au decedat. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Sâmbătă, 14 sâmbătă, ora 21.15, pe str. Tudor Vladimirescu din municipiul reşedinţă de judeţ, a avut loc un alt accident rutier, soldat cu decesul unei persoane. Ca urmare a cercetării la faţa locului efectuată de poliţişti s-a stabilit faptul că A.R., de 66 de ani, din Mihalţ, s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure, fiind surprinsă şi accidentată de un autoturism taxi, condus de către S.R., de 53 ani, din Alba Iulia. În urma impactului, victima, a fost proiectată pe contrasens, unde a fost acroşată de un alt autoturism, condus de N.I., de 29 ani, din Târgu Mureş. În urma accidentului, femeia de 66 de ani, a decedat la faţa locului. Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, în cazul lui S.R., rezultând o valoare de 0,19 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar pentru N.I., rezultatul a fost negativ. Celor doi conducători auto le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Duminică, 15 septembrie, ora 16.30, la intersecţia străzilor Vasile Alecsandri şi  Petru Maior din municipiul Alba Iulia, Doru C., de 35 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism pe direcţia Stadion spre strada Gheorghe Şincai, ajuns la intersecţia cu strada Vasile Alecsandri, nu a respectat semnificația indicatorului „Cedează trecerea” și nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism condus de Petru M., de 25 de ani, din Cluj şi unui alt autoturism condus de Ionel O., de 52 de ani, din Alba Iulia, care circulau regulamentar pe strada Vasile Alecsandri, intrând în coliziune cu acesta. Ca urmare a accidentului, conducătorul auto Petru M., a fost rănit uşor, iar Ioan M., de 50 de ani, din Alba Iulia, pasager in autoturismul condus de Petru M., a fost rănit grav, suferind o fractură de bazin şi alte excoriaţii la nivelul feţei, rămânând internat în spital.

Despre Redacția ProAlba 37794 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*