Vineri: CSU Alba Iulia întâlnește, pe teren propriu, pe Rapid București

csu vs piestanske cajky 23Echipa Universitară întâlnește astăzi, cu începere de la ora 18:00, pe propriul teren, pe Rapid București, într-o partidă care contează pentru etapa a XVII-a a Campionatului național de baschet feminin, Divizia A. Partida se anunță a fi una fără mari probleme pentru gazde, care joacă în Sala de Sport a Universității, în fața propriilor suporteri, este plasată mult mai bine în clasament, are un lot superior valoric și un moral ridicat, dat de importantele victorii din etapa precedentă din campionat din deplasarea de la Târgoviște, respectiv din Liga Europei Centrale, de la Arad. În plus, universitarele și-au demonstat odată în acest sezon superioritatea asupra bucureștencelor, în partida tur din capitală, când a trecut de trupa giuleșteană clar, cu scorul de 83-35.

Prestația din campionat de până în prezent arată clar diferența de valoare din acest moment între cele două combatante. Astfel, CSU Alba Iulia ocupă poziția a doua în clasament și a reușit să obțină până în acest moment 14 victorii, înregistrând o singură înfrângere, cu campioana ICIM Arad. De cealaltă parte, Rapid București se clasează pe locul 11, cu 5 succese și 11 partide pierdute și păstrează șanse mici de calificare în playoff-ul campionatului.

În întâlnirile directe, scorul este unul favorabil gazdelor, 5-2, care au câștigat de altfel ultimele 5 dispute față în față. În ultima dintre ele, în manșa tur a sezonului 2013/2014 CSU a reușit să învingă în capitală categoric, scor 83-35 (23-10, 24-9, 22-13, 14-3). Partida a fost dominată clar de la un capăt la altul de universitare, care au câștigat la diferențe astronomice fiecare din cele patru sferturi, arătând o apărare foarte bună pusă la punct și eficiență în atac.

În ceea ce privește loturile de jucătoare, câștig de cauză are CSU, care beneficiază de șase jucătoare străine, respectiv antrenor principal de peste hotare, dar și câteva jucătoare românce valoroase și experimentate, în timp ce Rapid dispune de doar de sportive autohtone. Astfel, la CSU evoluează patru americance, două sârboaice, patru jucătoare autohtone cu experiență națională și internațională, dar și 3 junioare. La conducerea echipei se află în continuare sârbul Miroslav Popov, ajutat de secundul George Lăncrănjan și directorul sportiv Nicușor Marcu. De cealaltă parte, trupa din Giulești are în echipă doar baschetbaliste din România, cele mai experimentate și periculoase fiind Florina Diaconu și Raluca Ungureanu.

Meciul din această seară este unul special pentru jucătoarea de la CSU, Larisa Toma, care a evoluat pentru Rapid București timp de 11 ani.

Despre Redacția ProAlba 31360 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*