VIDEO| Zimbru prins în “flagrant”. Imagini filmate într-un parc natural din România

Lică Balmoj, ranger la Romsilva-Parcul Natural Vanatori Neamt, l-a surprins pe ”domnul” din imagini, un zimbru impunător, ce are un dinte, pardon, un corn împotriva unui brăduț. Probabil că nu a aflat că nu este încă sezonul brazilor de Crăciun.

Zimbrul poate ajunge și la 920 de kilograme, iar femelele având o greutate mai mică, între 320 și 640 kg. Masculii sunt solitari, iar femelele de zimbru în libertate trăiesc în turme, alături de pui, până când aceștia ating maturitatea.

Zimbrii au fost reintroduși în fauna României  în anul 1958, la aproape două secole de la dispariția lor, de către silvicultorii români, prin aducerea, din Polonia, a doi zimbri, numiți Podarec și Polonka. Treptat, s-au format mai multe nuclee de zimbri, unul din acestea fiind cel de la Parcul Natural Vânători Neamț.

Parcul Natural Vanatori Neamt, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și natural administrate de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, este situat în nordul județului Neamț. Parcul are o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare    păduri, pe versantul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului.

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la Bucșani, Hațeg și Vânători Neamț, cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.

credit video: Lică Balmoj, Parcul Natural Vânători Neamț

Despre Redacția ProAlba 35931 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*