Veteranul de război Ioan Cerghedean, din Alba, a împlinit 100 de ani!

Inspectoratul Județean de Jandarmi „Avram Iancu” Alba, a aniversat în avans împlinirea unui secol de viață a maiorului în retragere Ioan Cerghedean.

Veteranul de război, maiorul (rtr.) Ioan Cerghedean, din Galda de Jos, județul Alba, împlinește pe 16 iunie venerabila vârstă de 100 de ani, prilej cu care Jandarmeria Alba i-a făcut o surpriză, aniversându-l în avans.

Miercuri, 15.06.2022, Pr. militar Ursu Dorin din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi „Avram Iancu” Alba, alături de efective ale Jandarmeriei Alba, au făcut o vizită la domiciliul veteranului de război Ioan Cerghedean în localitatea Galda de Jos, unde alături de familie, a fost aniversat și prețuit așa cum se cuvine să fie veteranii româniei.

Acesta s-a născut în Galda de Jos, la data de 16 iunie 1922. A urmat cursurile Școlii de Jandarmi la Timișoara, iar în perioada 1942-1952 a fost cadru activ al trupelor de jandarmi. Pe perioada războiului a efectuat servicii de pază și ordine publică în zona Avrigului, din județul Sibiu.

 

 

 

Despre Redacția ProAlba 30746 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*