Vandalism la Galeria de Artă din Alba Iulia. Gest iresponsabil!

O pictură aflată la Galeria de Artă din Alba Iulia, semnată de Gheorghe Dican, care este vicepreşedinte al Uniunii Artiştilor din România din anul 2016,a fost distrusă de o persoană, deocamdată, necunoscută.

Potrivit site-ului local plaiuluminatu, „Lucrarea făcea parte dintr-o serie de 4 lucrări semnate de Gheorghe Dican, aşezate într-o zonă mai puţin vizibilă a Galeriei Municipale de Artă. Lucrarea era aşezată într-un colţ şi cel care a tăiat lucrarea putea să plece nevăzut, pentru că lucrarea se afla într-un unghi mort, într-o poziţie în care cei aflaţi în sala principală nu văd ceea ce se întâmplă. Dar repetăm, era o serie de 4 lucrări semnate de Gheorghe Dican şi totuşi a fost aleasă această lucrare.(…) Cele 4 lucrări semnate de Dican făceau parte din expoziţia artiştilor vâlceni la Alba Iulia, vernisată în luna august. Reamintim aici, filiala Vâlcea a UAPR are o relaţie specială, de prietenie, cu filiala UAPR Alba, cu artiştii din judeţul Alba. (…)Cel mai probabil vandalizarea lucrării de artă a avut loc în luna octombrie, când artiştii albaiulieni au venit la Galerie pentru a aduce lucrări pentru o expoziţie la Bucureşti şi foarte probabil uşa Galeriei Municipale de Artă a fost deschisă mai multe ore. Poate nici atenţia celor din Galerie nu a fost îndreptată către cei care au intrat.”

„De 36 de ani de când este galeria de artă la Alba Iulia nu am auzit să se fi întâmplat aşa ceva, să fie distrusă o lucrare de artă”, a declarat, tot pentru publicația plaiuluminatu, Alexandru Nicolae Ispas, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastice din România, filiala Alba.

 

Despre Redacția ProAlba 38451 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*