USR Alba: Gabriel Pleșa, candidatul USR pentru Primăria Alba Iulia, propune un dialog permanent și onest cu cetațenii

Decizia lui Gabriel Pleșa de a se alătura proiectului politic al USR și de a candida la Primăria Municipiului Alba Iulia nu mai necesită explicații ample, care să legitimeze un astfel de demers. A fost un mod asumat de a întrerupe logica politicii care, uneori, amână nejustificat oportunitatea de a te conecta la dorințele reale ale oamenilor și de a reuși să rezolvi problemele unei administrații care trebuie să funcționeze într-o ecuație de deschidere, echilibru și predictibilitate.

„Nu merită să o mai iau de la capăt, să spun cum mi s-au pus în mână ascuțitoarea și creionul, într-o echipă antrenată serios să dea cu piciorul, mai ceva ca într-o minge, în spiritul de colegialitate și colaborare. Ultimii ani mi-au arătat, din interiorul administrației, cât de riscant este să nu-ți fixezi obiective clare, pe care să le urmărești, să nu creezi oportunități și, mai ales, să nu asculți vocea și problemele oamenilor. În opinia mea, e necesar să ai o viziune îndrăzneață, să propui proiecte ample de dezvoltare, dar trebuie să știi și când să faci o prioritate din câteva gropi apărute peste noapte, care le creează probleme cetățenilor. Iar așa ceva nu se poate obține decât în urma unui dialog permanent și onest cu ORAȘUL!”, afirmă Gabriel Pleșa.

Echipa USR și candidatul Gabriel Pleșa nu pretind că vor administra Alba Iulia într-un mod „original”. Tot ceea ce se dorește este eficiență și alegerea unui primar capabil, conectat la realitățile și problemele de acum. În administrație, nu trebuie uitat niciodată, că degeaba vrei să fii văzut ca un lider, dacă nici măcar cei cu care lucrezi zi de zi nu te percep în felul asta.

„Vreau sa fie limpede că între mine și Mircea Hava ușile unui proiect politic s-au deschis și închis mai repede decât cele de la metrou. Cu toate astea, nu sunt omul care să-i conteste loialitatea față de acest oraș. Și nici anumite merite. Nu voi prelua funcția de primar cu patima și nesăbuința de a ignora ceea ce trebuie dus mai departe. Totuși, sunt decis să nu mai ajungem încremeniți în tot felul de situații neplăcute, chiar jenante, precum cea a colectării gunoiului. Ori blocați într-un proiect visător, precum transformarea orașului într-un fel de Saint-Tropez turistic, doar pentru că avem o Cetate minunată – în jurul căreia, însă, orașul se scufundă în nepăsarea administrației. Sunt hotărât să ne păstrăm realismul atunci când vorbim despre veniturile proprii ale Primăriei, pentru că în actuala formulă s-a exagerat cu o estimare nerealistă de 56 de milioane de lei, în condițiile în care, atenție, în afara împrumutului ce va fi contractat și a taxării parcărilor, nu există surse reale de suplimentare. Iar modul în care s-a stabilit managementul parcărilor e cel puțin problematic. Din fericire, la mine, momentul în care contrazic, nu apare și fără alternative clare și realizabile.”, transmite Gabriel Pleșa.

In opinia echipei USR Alba Iulia, municipalitatea are obligația de a revizui o serie de aspecte, cu impact negativ asupra comunității: evenimentele, spre exemplu, conduc la o cheltuială care nu aduce nici un plus orașului, au ajuns într-un interval de saturație care nu mai generează atractivitate regională. De asemenea, suntem datori să folosim apropierea de alte administrații performante, pentru a crea o zonă de dezvoltare competitivă, trebuie intervenit în regim de urgență acolo unde cetățenii trăiesc izolați de oraș, să creștem transparența în achizițiile publice, să nu mai așteptăm investitori, ci să-i convingem noi să vină.

„Sunt aspecte legate de Alba Iulia, din păcate foarte multe care dau cu minus, asupra cărora, în perioada următoare, voi reveni punctual și detaliat, cu intenția de a arăta ca USR și Gabriel Pleșa pot și vor face mai mult pentru Alba Iulia. În ceea ce mă privește, ca albaiulian, ca om de administrație, propun, încă de pe acum, ca noul Consiliu Local, indiferent de majoritățile care se vor forma, să plece la drum având o prioritate zero: dezvoltarea municipiului Alba Iulia și rezolvarea problemelor oamenilor. Politica locală nu mai trebuie să fie un concurs în care partidele își arată mușchii sau își potențează orgoliile iar oamenii sunt lăsați cu ochi-n soare, printre gunoaie, o infrastructură precară și o lipsă de coerență și viziune administrativă”, declară Gabriel Pleșa.

Întregul pachet de proiecte și soluții, pe care USR Alba Iulia și Gabriel Pleșa le propun pentru oraș, vor fi cuprinse într-un Program de Guvernare Locală, pe care l-am creionat împreună cu cetățenii orașului, cărora le mulțumim pentru sesizări și idei. Ne-am bucura dacă aceste proiecte vor fi preluate și asumate de toți cei implicați în administrarea orașului, fie că vorbim de actuala administrație ori de alți candidați și partide, pentru că ele sunt născute din nevoile și dorințele cetățenilor și, prin urmare, le aparțin.

USR Alba Iulia, Gabriel Pleșa și cetățenii municipiului Alba Iulia

Despre Redacția ProAlba 35911 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*