USL Alba: „Creduli, dar multi…”

Din păcate, se pare că la romani nu numai că istoria  se repetă, dar nu învăţăm nimic din greşeli şi  parcă nu vrem să ne schimbam mentalitatea. Cu cinci secole în urma, Costache Negruzzi în nuvela Alexandru Lăpuşneanu   scria că proştii, cu cât sunt mai mulţi, cu atât sunt mai uşor  de manipulat.  Astăzi  nu se mai numesc proşti, dar în orice caz creduli, naivi  le putem zice, unei bune  majorităţi  a populaţiei  României.

Se vede treaba că Traian  Băsescu, dacă  nu face băşcălie, ne crede pe toţi cam proşti şi tâmpiţi.  Pentru  Traian Băsescu  România  nu mai există ca şi populaţie, ci ca şi o majoritate  de turmă , o masă electorală , care odată la 5 ani se poate păcăli, minţi, mitui şi şantaja , atât cât trebuie în sondaje şi în realitate.  Acest jalnic preşedinte antiroman  îşi vrea poporul format din proşti, dar mulţi. Destul de proşti ca să înghită găluşti ieftine şi destul de mulţi ca să poată fi manipulaţi şi şantajaţi.  Dar nu este numai  asta. Preşedintele României nu prea are habar cum se poate negocia diplomatic .

Bunăoară, în privinţa aderării  României la spaţiul Schengen în ceea ce priveşte Olanda, Traian Băsescu tratează  aceasta problemă  într-o manieră de-a dreptul hilară.

Congresul  extraordinar al USL, desfăşurat  sâmbătă 7 aprilie 2012 la Bucureşti , a demonstrat  ca opoziţia  şi romanii  în general au început să se trezească şi să capete speranţe. Românii  s-au săturat de minciuni şi şantaje ieftine, convulsii sociale, neîmpliniri şi umilinţe. USL  este singura alternativă care poate îngenunchea  şi asana  bacilul  PDL.

Pe 17 aprilie 2012 USL va depune prima moţiune importantă de cenzură împotriva acestui guvern  antinaţional, moţiune care va cuprinde  doua priorităţi principale:  problema  segregării pe criterii  etnice a UMF Târgu Mures, prin care Mihai Răzvan Ungurean a acceptat tacit şantajul UDMR şi  problema  vânzării a ceea ce a mai rămas din resursele României.

Din păcate Traian Băsescu crede că România  este vapor pe care îl poate conduce  după cum bate briza. Şi în  vapor să fie  romani proşti dar mulţi. Cum se apropie alegerile  apar ideile. PDL este disperat, pentru că ştie ca această corabie va naufragia şi apoi se va scufunda.

Fără îndoială că USL în toamnă va câştiga lupta la parlamentare.  Şi printre principalele priorităţi ale opoziţiei  sunt: reducerea CAS la angajator,  creşterea salariului minim  şi reducerea TVA pentru produsele agricole.

Cu siguranţă că de această dată vom fi mai mulţi, dar în nici un caz creduli!

сайтаскачать garena

Despre Redacția ProAlba 35051 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

1 Comment

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*