Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a devenit membră a prestigioasei Asociații a Universităților Europene. Declarație DANIEL BREAZ!

„Începând cu luna noiembrie, Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a devenit membră a prestigioasei Asociații a Universităților Europene, alăturându-se astfel celor 850 de universități europene, 34 de asociații naționale ale rectorilor și aproximativ 40 de alte organizații active în învățământul superior și cercetare.
În urma unui proces exhaustiv de analiză, bazat pe criteriile EUA, decizia finală de acceptare a fost luată în cadrul Consiliului EUA, din data de 30 octombrie 2020. Această veste mă onorează și reprezintă o încununare a efortului de echipă pe care l-am depus, alături de colegii mei, de a integra universitatea noastră într-o arhitectură educațională cu profil european și totodată o recunoaștere a calității academice albaiuliene, care are la bază valorile europene ale excelenței. În calitatea asumată, aceea de membru cu drepturi depline, EUA ne va permite să contribuim activ la modelarea politicilor educaționale europene din sfera învățământului superior, al cercetării și inovării. Prin intermediul programelor și bunelor practice împărtășite în cadrul EUA, universitatea noastră devine parte a unei rețele europene de înaltă calificare în domeniul educației, acesta reprezentând încă un pas înainte pe calea asumată la începutul mandatului de rector – aceea de a transforma instituția noastră într-una din cele mai performante universități din România.
Mulțumesc, încă o dată, colegilor mei pentru dedicare și pentru actul educațional de calitate pe care îl promovează și studenților, pentru că reprezintă veritabili ambasadori prin performanțele obținute în parcursul lor universitar!”, a transmis, marți, Daniel Breaz, rector al Universității din Alba Iulia.
Despre Redacția ProAlba 30757 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*