Un nou contract de lucrări prin care se va rezolva problema alimentării cu apă în Apuseni

La sediul Operatorului regional din Alba Iulia, in 22.01.2020,  APA CTTA SA ALBA a semnat cu OCSA CONSTRUCȚII ȘI INFRASTRUCTURĂ S.R.L., contractul de lucrari AB3-CL3 – Extindere și reabilitare aducțiuni SZA Apuseni, din cadrul proiectului major  „Reabilitarea si extinderea sistemelor de apă și apă uzată în județul Alba, 2014-2020”,în valoare de 114.079.588 euro, cofinanțat din Fondul de Coeziune in cadrul Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), 2014-2020 .

Directorul general al societatii Bardan Cornel-Stefan, impreuna cu dl Rafael Casado Ortiz, in calitate de reprezentant al  constructorului, au semnat contractul în valoare 73.794.644,04 lei, fără TVA, cu o durata de execuție de 35 luni de la data ordinului de incepere, plus 36 luni perioada de notificare a defectelor.

La semnarea contractului au luat parte presedintele Consiliului Judetean Alba dl Ion Dumitrel si primarul orasului Abrud Simina Nicolae, ca beneficiari ai acestor investitii.

Activitatile vizeaza implementarea corespunzatoare a contractului de lucrari conform cerintelor Caietului de Sarcini, astfel:

– lucrari de realizare de conducte noi de aductiune a apei, in lungime totala de cca. 40,8 km, impreuna cu caminele tehnologice si alte constructii aferente, astfel:

CL3.1 Reabilitare Aductiune STAP Mihoiesti – Garde 13 km

CL3.2 Extindere Aductiune Garde – Baia de Aries 16,7 km

CL3.3 Reabilitare Aductiune Campeni – Abrud 11,1 km

– realizarea de conducte pentru conectarea localităților și consumatorilor deserviți în prezent la conducta de aducțiune reabilitată, cu o lungime totala de aprox. 5,5 km, impreuna cu branșamente, cămine de apometre și hidranți, astfel:  CL3.1 – 3 km,  CL3.2 – 1,3 km,  CL3.3 – 1,2 km

– realizarea de Gospodarii de apă noi pentru deservirea localităților adiacente aducțiunii la Mănăstire, Lupșa, Muncel, modernizare Gospodărie de apă Baia de Arieș, reabilitare Stație Repompare Gura Roșiei;

– lucrări speciale de subtraversări căi de comunicatie si cursuri de apă, si de supratraversări cursuri de apă;

„ Este contractul pe care asteptam să îl atribuim înca de la semnarea Contractului de finanțare, nu datorită valorii mari ci datorită faptului că ne dorim de mult timp să rezolvăm problema alimentării cu apă a orașului Abrud. Este o lucrare greu de realizat, complexă, dar noi credem că merita tot efortul”, a spus directorul general al societatii Cornel Ștefan Bardan.

 

 

 

Despre Redacția ProAlba 30700 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*