Un bărbat de 59 de ani din Razboieni si-a dat sufletul la scurt timp după ce poliţiştii i-au pulverizat spray lacrimogen în ochi

Ancheta in acest caz este in plina desfasurare, mai ales ca este vorba despre un caz unic in ultimii ani, cel putin in judetul Alba. Potrivit politiei, barbatul din Razboieni a fost oprit, in noaptea de sambata catre duminica, de o patrulă din localitatea Unirea in timp ce transporta o caruta cu lemne. Oamenii legii sustin ca omul ar fi refuzat sa se legitimeze si sa prezinte documentele pentru lemnele pe care le transporta. Ba mai mult decat atat ar fi devenit agresiv si i-ar fi amenintat pe politisti cu un topor. Acestia i-au pulverizat spray in zona fetei dupa care l-au incatusat si dus la sectie. La scurt timp insa omul a inceput sa se simta rau iar la fata locului a sosit o salvare care l-a dus la spitalul din Aiud, unde omul si-a dat sufletul din cauza unor afectiuni cardiace. Cazul este acum in atentia unui procuror care incearca sa puna cap la cap toate elementele acestei nenorociri.

Iata comunicatul remis de IPJ Alba in legatura cu acest caz:

În data de 20.05.2012, ora 02,50 Poliţia Municipiului Aiud a fost sesizată de către  T.A.M., din municipiul Cluj Napoca, judeţul Cluj, cu privire la faptul că  în seara zilei de 19.05.2012, tatăl său, G.P., de 59 de ani, din localitatea Războieni -Cetate, judeţul Alba, a fost depistat  de către o patrulă  de poliţie a Secţiei 4 Poliţie Rurală Unirea în timp ce transporta lemne cu căruţa, împrejurare în care a fost agresat, pe motiv că a refuzat să se legitimeze, iar ulterior, fiind transportat  la Spitalul Municipal Aiud, a decedat.

Din primele verificări efectuate s-a constatat faptul că în data de 19.05.2012, orele 22.10  o patrulă formată din doi agenţi de poliţie din cadrul secţiei 4 Poliţie Rurală Unirea, au oprit pentru control, pe strada Traian din comuna Unirea, o căruţă condusă de G.P., care era încărcată cu material lemnos. Bărbatul a refuzat să se legitimeze şi să prezinte documentele de provenienţă a materialului lemnos transportat, a  devenit agresiv şi i-a ameninţat pe cei doi agenţi cu un topor, motiv pentru care poliţiştii au pulverizat spray iritant lacrimogen înspre acesta după care l-au încătuşat şi condus la sediul secţiei de poliţie pentru a-i stabili identitatea.

La sediul secţiei, faţă de G.P. a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, conform  art. 3 pct. 31 din legea 61/1991, cu amendă în valoare de 200 lei, aceste rămânând în incinta secţiei rurale de poliţiei  până la ora 22.40.Bărbatul, în timp ce se afla în faţa secţiei de poliţie a luat legătura cu soţia sa pentru a veni să ducă atelaşul încărcat cu lemne întrucât, din cauza spray-ului  iritant lacrimogen îl usturau ochii. După cca. 30 de minute, soţia lui G.P. a sosit în zona secţie de poliţie şi a apelat  Serviciul de Ambulanţă pentru a-l transporta la Spitalul Municipal Aiud, întrucât G.P. acuza o stare de rău.

Apelul a fost efectuat în prezenţa unui agent de la Secţia de Poliţie Unirea care a avut şi el un dialog cu dispeceratul ambulanţei, oferind informaţii cu privire la locaţia de unde trebuia preluat pacientul. Ambulanţa sosită la faţa locului l-a preluat pe G.P. în stare de conştientă. În jurul orei 01,30 medicul de gardă al Spitalului Municipal Aiud a constata decesul lui G.P., diagnosticul prezumtiv fiind acela de stop cardio respirator.G.P.  se afla în evidenţele medicale cu afecţiuni cardiace iar la examinarea sumară a cadavrului nu au fost evidenţiate urme de violenţă.

Cercetările sunt continuate de către o echipă complexă condusă de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, medic legist şi ofiţeri specialişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba. Potrivit concluziilor medico legale preliminare moartea lui G.P. a fost neviolentă şi s-a datorat afecţiunilor cardio-vasculare cronice severe.

продвижение сайтавзлом почты yandex бесплатно

Despre Redacția ProAlba 35073 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

4 Comments

  1. Asta se cheama „o gluma proasta”,”exces de zel”……….
    pacat ca d-nii p….. nu-l manifesta pentru……………cantitati ceva mai mari dar pe cele mari nu le vad………….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*