Trei posturi didactice universitare noi, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia

Joi, 1 februarie 2024, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a găzduit o serie de concursuri pentru ocuparea a trei posturi didactice. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent la Facultatea de Teologie Ortodoxă. De la ora 11.00, Ierarhul nostru a asistat la concursul pentru ocuparea postului de conferențiar universitar, domeniul Teologie. Evenimentul a fost organizat în Sala profesorală, în prezența membrilor comisiei de evaluare. Pentru postul didactic s-a înscris și a promovat examenul arhid. lect. univ. dr. Răzvan Brudiu, titularul catedrei de Misiologie Ortodoxă. Cu acest prilej, sfinția sa a rostit un discurs în care a prezentat o serie de propuneri privind dezvoltarea carierei universitare.

Comisia de concurs a fost alcătuită din pr. prof. univ. dr. Mihai Himcinschi (președinte, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia), pr. prof. univ. dr. David Pestroiu (Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București), pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel (Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu), pr. prof. univ. dr. Emil Jurcan (Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia) și pr. conf. univ. dr. Cristian Sonea (Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca).

În prima parte a zilei, de la ora 9.00, a avut loc concursul pentru ocuparea postului de lector universitar, domeniul Teologie. Manifestarea academică a avut loc în Aula „Sfântul Simion Ștefan” din incinta Facultății de Teologie Ortodoxă și s-a desfășurat în prezența comisiei de evaluare și a numeroși studenți. S-a înscris și a promovat examenul asist. univ. dr. Mihail K. Qaramah, specialist în Teologie Liturgică. În cadrul concursului, domnia sa a susținut prelegerea cu titlul „Liturghia euharistică egipteană în secolul al IV-lea. Evhologiul lui Serapion de Thmuis”.

Din comisia de concurs au făcut parte pr. prof. univ. dr. Mihai Himcinschi (președinte, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia), pr. prof. univ. dr. Dumitru A. Vanca (Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia), pr. prof. univ. dr. Jan Nicolae (Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia), pr. prof. univ. dr. Adam Domin (Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia) și pr. lect. univ. dr. Coriolan Nicolae Dura (Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia).

Tot în aceeași zi, de la ora 12.00, s-a derulat concursul pentru ocuparea postului de asistent universitar, domeniul Muzică. Evenimentul s-a desfășurat în Aula „Sfântul Simion Ștefan” din incinta instituției de învățământ superior. Pentru postul didactic amintit s-a înscris și a promovat examenul pr. Nicolae-Călin Bulac, doctorand în cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași. Candidatul a susținut prelegerea intitulată „Barocul muzical în țările de limbă germană”, în prezența membrilor comisiei de concurs și a studenților teologi.

Comisia de examinare a fost formată din pr. prof. univ. dr. Mihai Himcinschi (președinte, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia), pr. prof. univ. dr. Adam Domin (Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia), conf. univ. dr. Costel-Mirel Nechita (Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia), conf. univ. dr. Dorin Mircea Simionescu (Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia) și pr. lect. univ. dr. Dragoș-Ioan Sușman (Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia).

Despre Redacția ProAlba 38063 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*